POWERED BY:

Aquaman and the Lost Kingdom RECENZIJA

LOŠI VIZUALNI EFEKTI I POMALO DOSADNJIKAV PRVI ČIN

OBJAVLJENO

Bila je to nezgodna vožnja, ali konačno imamo Aquaman and the Lost Kingdom Jamesa Wana. Arthur Curry (Jason Momoa) možda je zauzeo njegovo mjesto kralja Atlantide, ali dugotrajna prijetnja Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) znači da se mora udružiti s otuđenim bratom Ormom (Patrick Wilson) kako bi zaštitili sedam mora. Zvuči kao sjajna postavka za još jedan urnebesni Thor: Ragnarok bratski tim, zar ne?

Aquaman and the Lost Kingdom RECENZIJA

Ponekad, kada TV pilot ne obavi svoj posao da privuče vašu pozornost, čut ćete da trebate pogledati nekoliko epizoda prije nego što stvari krenu na bolje. Prvih 30 do 45 minuta Aquaman and the Lost Kingdom filmski su ekvivalent ovog fenomena. Filmovima je ponekad potrebno malo vremena da krenu, naravno, ali ovdje se događa nešto više od problema s pričom. Prvi Aquaman i veći dio Izgubljenog kraljevstva funkcionira jer iako nije najbolji film, Jason Momoa se dobro zabavlja pa se i publika zabavlja. Dopustite mi da vam kažem, sigurno se ne čini kao da se Momoa zabavlja najbolje u svom životu u prvom činu.

Međutim, nakon što prođete taj prvi napor, stvari postaju zabavne. Orm i Arthur imaju upravo onakvu dinamiku nezadovoljne braće koju biste očekivali, koja donosi dosta smiješnih trenutaka zahvaljujući povezanosti Wilson i Momoa na ekranu. Oni su ovdje srce, kao što je Wanova namjera bila od početka. Ništa od ovoga ne dolazi nauštrb Amber Heard, ona ima manju ulogu jer je Izgubljeno kraljevstvo više prijateljska komedija nego romantična komedija, ali je još uvijek ključni igrač u priči uz Atlannu (Nicole Kidman).

Aquaman and the Lost Kingdom RECENZIJA

Uz rizik da pobijedim mrtvog morskog konjica iz ranih borbi Izgubljenog kraljevstva, Atlannina je priča napravljena na način da sam se zapitao jesam li se krivo sjećao kraja Aquamana ili ne, a ona je jednostavno izabrala more umjesto Arthurova oca, Thomasa (Temuera Morrison). Nije, oni su i dalje jako zaljubljeni, ali Atlannina i Tomova priča jedna je od nekoliko žrtava onoga za što mogu samo pretpostaviti da su kasne prilagodbe priče u igri unatoč fokusu Izgubljenog kraljevstva na obitelj. Arthur i Mera, iznenađujuće, ne upadaju u istu zamku, što samo naglašava da nekoliko uvodnih snimaka uvelike doprinosi tome da vaša publika razumije odnos, a istovremeno dopušta oba lika da djeluju neovisno bez zabune.

Naravno, ovo je film o Aquamanu. Ako počnete preduboko kopati ili postavljati previše pitanja, sve će se raspetljati. Isto se može reći i za priču Black Mante, ali Abdul-Mateen radi solidan posao s materijalom koji mu je dan kao i ostatak Izgubljenog kraljevstva, dovoljno je pristojan ako se samo zavalite i uživate u vožnji. Prvi Aquaman radi usprkos samom sebi jer je zabavan i šašav, a to je ton koji Izgubljeno kraljevstvo uglavnom jednako dobro drži. Nastavak je također zadržao osjećaj svog prethodnika za dubokomorski spektakl, postoji razina čuda u oceanskim pejzažima i svjetovima ispod površine koja me držala zaokupljena Atlantidom i njezinom okolinom.

Aquaman and the Lost Kingdom RECENZIJA

Ali vizualna ljepota uglavnom počinje i završava s krajolicima i podvodnim civilizacijama. Izgubljeno kraljevstvo je prikazano za kritičare u IMAX 3D, tako da doživljaji gledanja mogu varirati, ali mnoge od hordi antagonista, isključujući Black Mantu. Tako su neprivlačno prikazane, izgledaju loše, svi. Možda izgledaju gore jer je krajolik oko njih tako svijetao i oštar, ali to definitivno odvlači pažnju. (Prva scena borbe također spada u kategoriju ružnih, ali nije jasno je li to zato što je kasno snimljena i VFX timovi su bili pod pritiskom unatoč jednogodišnjoj odgodi ili je samo izgledala onako kako je izgledala jer je bila u 3D-u. Ili možda oboje, iskreno.)

Zasluga je Aquamana i Izgubljenog kraljevstva što nema interesa opraštati se od vlastitog zajedničkog svemira, kontinuiteta koji je započeo s Čovjekom od čelika 2013. i završava s ovim filmom 2023. Zapravo, uglavnom samo prdi u DCEU na izlasku. Recite što god hoćete o tome što ovo sada već završeno poglavlje u povijesti DC kinematografije zaslužuje ili ne.

POVEZANO

Helldivers 2 Tehix

Helldivers 2 uskoro dobiva veliki update

spot_img
Steam Tehix
KINO
Aquaman and the Lost Kingdom
U KINIMA OD:
21.12.2023.
REDATELJ:
PRODUKCIJA
6

OPIS RECENZIJE

Aquaman and the Lost Kingdom je priča o Aquamanu i oslanja se na podosta gluposti i podosta obiteljskih aspekta svega toga, ali ne mogu reći da nije zabavan. Ugodni dijelovi samo su u sendviču između nekih ružnih efekata i čudnog prvog čina koji kao da su spojeni iz sasvim drugačijeg filma.
GOLD KOKICE
Gabriel Huđan
Gabriel Huđanhttps://tehix.hr
Founder Tehix Globala. Ljubitelj starih igrica i fanatik GTA serijala. Volim sve filmske žanrove i kriminalističke serije.