UVJETI KORIŠTENJA

Na korištenje portala Tehix i ostalih portala, mobilnih aplikacija u vlasništvu nakladnika Tehix Adria (u daljnjem tekstu: Tehix) odnose se ovi “UVJETI KORIŠTENJA”.

Korištenjem i/ili registracijom na Portal, korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.


PORTALI

Niti jedan dio Portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Portali Tehix posjetiteljima u dobroj namjeri osiguravaju korištenje sadržaja portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Portala Tehix ukoliko ne krše uvjete korištenja, osim u slučajevima kada je jasnim isticanjem cijene navedeno da se korištenje pojedinih sadržaja naplaćuje.

Portali Tehix sadržaje objavljuju u dobroj namjeri. Sve sadržaje Portala Tehix koristite na vlastitu odgovornost i Portali Tehix ne mogu se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.


ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Tehix štiti privatnost korisnika u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Osoba koja koristi portal ili se registrira na njega automatski prihvaća naše uvjete, a mi prihvaćamo da ćemo zaštiti njihovu privatnost. Svi podatci koji su pohranjeni na Tehix serverima ne dijele se trećoj strani. Vaše podatke možemo podijeliti ili isporučiti nekoj osobi koja uz zahtjev ima sudski nalog. Vaše podatke također možemo podijeliti ako se vi kao vlasnik složite.


REGISTRIRANI KORISNICI

Registrirani korisnici na portalima Tehix pristaju na ove navedene uvjete korištenja. Prilikom registracije dužni su unijeti ispravne podatke (Ime i Prezime) i PP (Privatni Podatci) kao što su šifra i mail. To se čuva u Tehix bazi podataka. I ne šalju se trećoj strani osim sa suglasnosti vlasnika toga acc-a. Za registrirane korisnike foruma također vrijede ove stavke. Korisnici koji nisu online duže od 60 dana (PRIBLIŽNO 2 MJESECA) njima se automatski briše profil i Tehix ne snosi posljedice koje je učinio prilikom brisanja profila. (10 DANA PRIJE BRISANJA PROFILA BITI ĆE TE OBAVIJEŠTENI NA POVEZANI EMAIL). Također profil se može ukloniti ako krši uvjete i pravila uz pisano objašnjenje koje će te dobiti na email. Psovanje, vrijeđanje, rasizam i sve ostale teže stavke se strogo kažnjavaju te se zbog toga može ukloniti profil bez obavještavanja na mail.

Za sve sadržaje koji su objavljeni odgovorna je isključivo osoba koja je to objavila ili napisala (USERNAME).


LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

Portali Tehix sadrže linkove na web stranice trećih osoba. Portali Tehix linkove objavljuju u dobroj namjeri i ne mogu se smatrati odgovornim za sadržaje izvan Portala. Sadržaj izvan portala koristite na vlastitu odgovornost.


AUTORSKA PRAVA

Portali Tehix polažu sva autorska prava na (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, registrirane žigove i programerski kod). Svi oni materijali koji nisu u vlasništvu portala Tehix biti će navedeni na dnu stranice sa kojeg su portala, firme i sl. preuzeti.


ŠTO SU KOLAČIĆI (cookies) I KOJA IM JE FUNKCIJA?

Kolačići (cookies) su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika sprema web stranica koju korisnik posjeti.

Internetski preglednik ima mogućnost korištenja kolačića i ako je u njegovim postavkama uključeno njihovo korištenje, server će snimiti kolačić na korisničko računalo i koristit će ga pri sljedećem otvaranju iste stranice.

Kolačići omogućavaju web stranici da sazna korisnikove željene postavke, omogućavaju brzo i učinkovito kretanje po stranicama zahvaljujući memoriranju korisničkih odabira, opcija i omiljenih postavki.

Preko 90 % svih web stranica koristi kolačiće, no prema regulacijama Europske unije iz 2011. godine obavezno je isticanje poruke o korištenju kolačića.

Web stranica može se posjetiti i ako su kolačići onemogućeni, no određene mogućnosti će biti onemogućene.


PROMJENA PRAVILA

Portal Tehix prilikom izmjene uvjeta korištenja nije dužna obavijestiti korisnike portala. Nakon promijene svi registrirani korisnici dobiti će mail da su se uvjeti promijenili. Ako ste prekinuli dolazak obavjesti sa naših servisa ovo se neće odnositi na to, a sve važnije stvari možete i sami saznati putem naših društvenih profila.