back to top

POLITIKA O KOLAČIĆIMA

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca.

Kolačić je mali zapis koju internetske stranice koje posjećujete pohranjuju i/ili čitaju iz memorije vašeg krajnjeg uređaja (primjerice, računala, prijenosnog računala ili pametnog telefona) kroz vaš internetski preglednik. Kolačići također čine vaše interakcije s internetskim stranicama sigurnijima i bržima jer pamte vaše postavke (primjerice, podatke za prijavu i jezik) tako što šalju podatke koje sadrže natrag originalnoj internetskoj stranici s koje potječu (kolačići prve strane) ili drugoj internetskoj stranici kojoj pripadaju (kolačići treće strane) kad ponovno posjetite stranicu u pitanju koristeći se istim krajnjim uređajem.

Možete blokirati ili ukloniti kolačiće kroz svoj internetski preglednik ili koristeći softver trećih strana, ali u tom slučaju može doći do problema pri korištenju određenih dijelova internetske stranice.

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više informacija možete saznati na sljedećim poveznicama:

https://www.allaboutcookies.org/
https://www.youronlinechoices.eu/
https://www.aboutads.info/choices/

Kolačići koji se koriste na internetskoj stranici Društva

Ovisno o funkciji i svrsi za koje se kolačići koriste najčešće se dijele u sljedeće kategorije, koje Društvo koristi na svojoj internetskoj stranici:

 • Strogo potrebni kolačići Ti su kolačići neophodni za funkcioniranje web-mjesta i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na akcije koje ste izvršili, a kojima se upućuje zahtjev za usluge, primjerice postavljanje preferenci za privatnost, odjavljivanje ili ispunjavanje obrasca. Te kolačiće možete blokirati u pregledniku ili postaviti da vas preglednik o njima upozorava, no u tom slučaju određeni dijelovi web-mjesta možda neće raditi.

 • Kolačići za rad web stranice Putem tih kolačića brojimo posjete i izvore prometa, pa nam oni omogućavaju da mjerimo i poboljšamo rad web-mjesta. Ti nam kolačići govore koje su stranice najviše, a koje najmanje popularne te kako se posjetitelji kreću po web-mjestu. Svi podaci koje ti kolačići prikupe kumuliraju se, pa su stoga anonimni. Ako te kolačiće ne želite dopustiti, nećemo znati kad ste posjetili naše web-mjesto.

 • Funkcionalni kolačići Ti kolačići omogućavaju pružanje dodatnih funkcija i prilagodbe, primjerice videozapisa i čavrljanja uživo. Možemo ih postaviti mi ili pružatelji usluga treće strane čije smo usluge dodali na stranicu. Ako te kolačiće ne želite dopustiti, neke od srodnih funkcija možda neće pravilno raditi.

 • Kolačići za definiranje ciljne publike Te kolačiće na našem web-mjestu postavlja oglašivački partner Google preko platforme DFP i Tehix Global kao posrednik u privatnim reklamnim kampanjama za klijente. Upotrijebiti ćemo ih za definiranje profila vaših interesa kako bi vam se na ostalim web-mjestima prikazali relevantni oglasi. Ti kolačići funkcioniraju tako što na jedinstven način identificiraju vaš preglednik i uređaj. Ako te kolačiće ne dopustite, na različitim web-mjestima neće vam se prikazivati ciljni oglasi.

  Google DoubleClick for Publishers (DFP) - https://support.google.com/dfp_premium/answer/2839090?hl=en

 • Kolačići društvenih mreža Te kolačiće postavljaju različite društvene mreže koje smo dodali na web-mjesto kako biste sadržaj mogli podijeliti s prijateljima i mrežama. Oni prate vaš preglednik na drugim web-mjestima i izrađuju profil vaših interesa. To može utjecati na sadržaj i poruke koje se prikazuju na ostalim web-mjestima koja posjećujete. Ako te kolačiće ne želite dopustiti, možda nećete moći upotrijebiti alate za dijeljenje ili vam se oni neće prikazivati.

  O Pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti društvenih mreža kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

  Facebook - https://www.facebook.com/privacy/policy/

  YouTube - https://policies.google.com/privacy/

  Instagram - https://help.instagram.com/519522125107875

  X (TWITTER) - https://x.com/en/privacy

 • Druge vrste kolačića koje se mogu koristiti kasnije. Obavijestit ćemo vas kroz svoje ažurirane politike o postojanju i korištenju drugih vrsta kolačića.

Suglasnost za kolačiće možete povući u bilo kojem trenutku na

UPRAVLJANJE OPCIJAMA KOLAČIĆA

Za sva dodatna pitanja oko kolačića, molimo da nam se obratite na [email protected]

AŽURIRANO: 08.02.2024.