back to top

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Tehix Global (TEHIX) u nastavku se obvezuje učiniti sve u svojoj mogućnosti da zaštiti podatke korisnika Tehix.hr portala. TEHIX se obvezuje da će u dobroj namjeri koristiti sve osobne podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja ovog portala te da ih neće distribuirati ni na koji način trećim stranama, osim uz izričitu dozvolu korisnika. TEHIX može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke TEHIX primarno koristi kako bi dobio jasniju sliku o posjećenosti Tehix.hr portala, odnosno korisnicima koji koriste Tehix.hr portal te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio te prilagodio publici koja ga posjećuje. HCL se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja Uvjeta korištenja Tehix.hr portala, odnosno nezakonitih aktivnosti pojedinih korisnika.

Molimo Vas pažljivo pročitajte zaštitu o privatnosti prije nastavka korištenja web stranice. Za sve dodatne informacije javite nam se na [email protected].


Osobni podaci koje obrađujemo

Osobni podaci označavaju sve podatke koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi (ime, prezime, poštanska adresa, e-mail i slično).

Vaše osobne podatke obrađujemo isključivo na temelju vaše privole. TEHIX ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada nam ih Vi dostavite i učinite dostupnima (prilikom registracije na web stranicu, prijave na nagradni natječaj i slično), prilikom čega imate mogućnost pristati, odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u točno određene svrhe (registracija korisnika, isporuka nagrade za nagradni natječaj i slično). TEHIX u najboljoj namjeri osiguravanja najboljeg korisničkog iskustva osobne podatke prikuplja sukladno važećim propisima i to kako bismo korisnicima, primjerice, omogućili sigurnu registraciju na TEHIX portal, kako bismo mogli poslati izmjene i novosti e-mailom, te odgovoriti na korisnička pitanja, primjedbe i komentare.


Kakve podatke prikupljamo?

Osobni podaci označavaju sve podatke koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi (ime, prezime, poštanska adresa, e-mail i slično).

Prvenstveno prikupljamo podatke koje ste naveli prilikom registracije na Tehix.hr. Radi se o nužnim podacima za funkcioniranje sustava profila, komentiranja i privatnih poruka na Tehix.hr portalu. Ti podaci uključuju e-mail adresu, korisničko ime i zaporku. Tehix.hr portal sadrži mogućnost komentiranja članaka te stvaranja rasprava i drugog korisničkog sudjelovanja na Tehix.hr portalu. U tom smislu vaše podatke obrađujemo u sljedeće svrhe: • otvaranje i prikaz korisničkog profila
 • funkcioniranje komentara na Tehix.hr portalu
 • sudjelovanje u upitnicima, anketama i nagradnim natječajima


 • Napominjemo da naš sustav registracije ne dopušta da registrirate korisnički račun na Tehix.hr portalu bez davanja izričite privole za pohranu i obradu vaših podataka kako je specificirano u našim službenim UVJETIMA KORIŠTENJA, odnosno ovdje u izjavi o ZAŠTITI PRIVATNOSTI.


  Korištenje vaših podataka

  Vaše osobne podatke koristimo isključivo na način kako je propisano ovom izjavom, odnosno za osiguravanje usluga na koje se Vi sami prijavljujete i pružanja podrške za iste.

  Ne prodajemo, ne prenosimo, ne otkrivamo podatke koje prikupljamo na našim web stranicama nikome izvan TEHIX-a bez Vaše privole, osim u slučajevima propisanim zakonom i kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza te u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite Vašeg života ili tjelesnog integriteta, a Vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu Vaših osobnih podataka. Vaše osobne podatke ćemo čuvati samo tijekom vremena koje je nužno radi ostvarenja ranije navedenih svrha obrade.


  Sigurnost podataka

  TEHIX se trudi osigurati sigurnost vaših osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Podaci korisnika su u svakom trenutku sigurni i zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja.


  PRAVA KORISNIKA

  Korisnici prije svega mogu odlučiti koje osobne podatke žele učiniti dostupnima Tehix.hr portalu. Davanje privole za obradu osobnih podataka korisnika nije obvezno, ali odbijanje davanja takve privole na obradu podataka kako je iznad navedeno, može korisniku onemogućiti korištenje svih ili nekih sadržaja koje nudi Tehix.hr portal (npr. nemogućnost registracije korisnika, a samim time i nemogućnosti komentiranja). Sukladno propisima kojima se štite vaši osobni podaci možete zatražiti ispravak ili brisanje vlastitih osobnih podataka na Tehix.hr portalu ako su isti nepotpuni, netočni ili vjerujete da njihova obrada nije u skladu s odredbama pozitivnih propisa Republike Hrvatske. Ovdje valja napomenuti da neke podatke u profilu korisnika Tehix.hr portala korisnici mogu sami izmijeniti klikom na opciju Postavke u korisničkom sučelju.

  Kao registrirani korisnik Tehix.hr portala imate pravo dobiti pristup vašim osobnim podacima i informacijama o svrsi obrade (koja je doduše u potpunosti objašnjena u ovoj izjavi o ZAŠTITI PRIVATNOSTI TEHIX-a). Korisnici Tehix.hr portala također imaju pravo zatražiti izmjenu netočnih osobnih podataka ili nadopunu nepotpunih podataka (što djelomice mogu izvesti sami kroz postavke profila). Korisnici također imaju pravo na brisanje vlastitih osobnih podatka iz sustava TEHIX-a. Korisnici u svakom trenutku imaju pravo povući ranije danu privolu za obradu osobnih podataka. Za sva dodatna pitanja vezana za zaštitu i obradu osobnih podataka na Tehix.hr portalu, kao i radi ostvarenja gore navedenih prava, molimo Vas da se obratite na kontakt adresu – [email protected].

  AŽURIRANO: 08.02.2024.