Savršen mobitel za influensere – Samsung Galaxy Z Fold 4 RECENZIJA

OBJAVLJENO:

U suradnji s kompanijom Samsung Hrvatska donosimo vam recenziju recenziju flagship modela Samsung Galaxy Z Fold 4.

Jednostavno i skromno

Samsung Galaxy Z Fold 4 dolazi u vrlo lijepoj kutiji. Dizajn je minimalistički što je prepoznatljivo za sve novije Samsung uređaje i osobno mi se to sviđa. Kutija daje premium osječaj kakav i želite kada kupujete ovakav uređaj. Nažalost sadržaj kutije je nešto siromašniji. Osim samog telefona u kutiji su još samo kabel (USB C na oba kraja), iglica za vađenje SIM slota te obavezna papirologija. Bilo bi lijepo kada bi uz ovakav uređaj dolazila silikonska maskica jer usprkos Gorilla Glass staklima i aluminijskom okviru ne želite da vam uređaj ispadne i ošteti se.

Veličina je bitna

Kada je riječ o Galaxy Z Fold 4 sve se vrti oko zaslona. Riječ je o dva zaslona sličnih specifikacija. Glavna razlika kod dva zaslona naravno je mogućnost savijanja i naravno njihova veličina. Onaj manji (prednji) zaslon ima odnos dijagonala 23.1:9 i rezoluciju od 904 x 2316 piksela. Riječ je o 6.2 inčnom Dynamic AMOLED 2X zaslonu s osvježavanjem od 120Hz, a zaštičen je najnovijim Corning Gorilla Glas Victus+. Prikaz boja je zaista dobar te uz 120Hz surfanje internetom ili skrolanje po društvenim mrežama je zaista ugodno. Gledali smo na njemu i Youtube, ali ipak mislimo da je to prepušteno njegovom velikom bratu.

Unutrašnji zaslon zaslon veličine čak 7.6 inča također je Dynamic AMOLED 2X s 120Hz osvježavanjem, ali on za razliku od manjeg posjeduje i HDR10+. Rezolucija je 1812 x 2176 piksela. Osvjetljenje zaslona je do 1200 niti što znači da i tijekom dana kada je jako sunce nećete imati problema s gledanjem u zaslon. Prikaz boja je odličan pogotovo kada gledate Youtube video koji je u 4K uz HDR. Aplikacije možete vrlo jednostavno prilagoditi zaslonu te tako imati puno bolje raspodjeljen radni prostor. Crta na sredini ekrana i nije toliko primjetna pogotovo nakon nekoliko dana korištenja.

Prednosti savitljivog zaslona osim veličine je i mogućnost dijelenja aplikacije na dva djela. Primjerice Youtube se podijeli na video i kontrole (pokreni/pauziraj…), a pritom mobitel stoji sam bez da mu je potreban stalak. Naravno tako gubite veličinu zaslona tako da sami izabarite što vam je bitnije u trenutku.

Zapravo imate osjećaj kao da imate dva telefona svaki sa svojim pojedinostima. Na velikom zaslonu češće će te gledati videozapise, čitati vijesti, gledati slike itd. dok će te manji koristiti za osnovne stvari.

Raj za vlogere

Kamere na novome Galaxy Fold 4 dosta su unaprijeđene spram prijašnjeg modela. Prije svega glavni senzor više nije 12MP već 50MP. Telefoto kamera sada nudi 3X optički zoom, a jedino je ultra širokokutna ostala ista te snima čak 123 stupnja. Kamera naravno ima žiroskopsku stabilizaciju, HDR10 kao i mogućnost snimanja u 8K pri 24 FPS-a. Naravno prisutan je i 4K u 60 FPS-a koji je bolji izbor zbog fluidnosti videa, ali vjerujemo kako će većina korisnika ipak koristiti najpoznatijih 1080p u 60 FPS-a. Tzv. selfie kamere imamo dvije. Jedna kamera se nalazi s unutrašnje strane uređaje te se nalazi ispod zaslona. Riječ je o kameri s 4MP i zbog zbog smještaja ne daje najbolje rezultate, ali može poslužiti kada ste u žurbi. Druga selfie kamera je znatno bolja, nalazi se na prednjoj strani uređaja kao punch hole. Ima 10MP te podržava snimanje do 4K u 60FPS-a. Kako slika govori više od tisuću riječi pogledajte fotogaleriju i sami se uvjerite u kvalitetu slike s novog Galaxy Z Fold 4.

Baterija i punjenje

Baterija na Z Fold 4 iznosi 4400mAh te će te ju za 30 minuta napuniti na 50% zahvaljujući Samsungovmo 25W brzom punjenju. Nažalost to brzo punjenje zaostaje za konkurencijkom koja ima i troznamankaste brojeve kad je u pitanju brzina punjenja. Nadamo se kako će Samsung novom generacijom Galaxy uređaja poraditi na tome i dodatno unaprijediti svoje modele. Naravno kako je riječ o flagship uređaju prisutno je i 15W bežično punjenje kao i 4.5W obrunuto punjenj odnosno mod pomoću kojeg će te puniti druge uređaje koristeći Z Fold 4 kao power bank.

Zaključak

Samsung Galaxy Z Fold 4 specifikacijama, kvalitetom, ali i cijenom je flagship uređaj. Namijenjen je iznimno zahtjevnim korisnicima, a najviše bi istaknuo njegovu praktičnost za influensere. Vlogeri će uživati u njegovoj odličnoj kameri te “selfie” naćinu rada zadnje kamere. Od nas je Samsung Galaxy Z Fold 4 zaslužio naše Alpha Diamond priznanje kao potvrdu statusa najboljeg preklopnog mobitela na tržištu.

Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D

POVEZANO

spot_img
U suradnji s kompanijom Samsung Hrvatska donosimo vam recenziju recenziju flagship modela Samsung Galaxy Z Fold 4. Jednostavno i skromno Samsung Galaxy Z Fold 4 dolazi u vrlo lijepoj kutiji. Dizajn je minimalistički što je prepoznatljivo za sve novije Samsung uređaje i osobno mi se to...Savršen mobitel za influensere - Samsung Galaxy Z Fold 4 RECENZIJA