back to top

POWERED BY:

Bad Boys: Ride or Die RECENZIJA

Četvrti nastavak i dalje vraški šarmantan.

OBJAVLJENO

Dakle, da, nevolja Mikea i Marcusa dovodi do toga da im na kraju treba pomoć u Bad Boys: Ride or Die nastavku od Rite (Paola Núñez), Kelly (Vanessa Hudgens) i Dorna (Alexander Ludwig) iz Bad Boys: For Life. (Upadljivo odsutan: njihov kolega Charles Melton, koji je u međuvremenu stekao priznanje prestižnog filma zahvaljujući prošlogodišnjem May December filmu.) Uvođenje ove ekipe u treći film činilo se kao prilično očit pokušaj proširenja franšize à la Fast & Furious, a opet je djelovao. To je i dalje slučaj ovdje, s nekim lijepim trenucima u središtu pozornosti za ovaj veći Team Bad Boys do posljednjeg čina.

Vratio se i Mikeov sin, Armando (Jacob Scipio). U seriji koja nikada nije imala previše emocionalnog odjeka, zapravo postoji određena težina u scenama između ovih likova u Bad Boys: Ride or Die, dok pokušavaju krenuti naprijed s nekim prividom odnosa otac-sin. S druge strane, dobro je vidjeti Bremnera i Bealla te redatelje Adila El Arbija i Bilalla Fallaha kako ne ignoriraju ono što se dogodilo prije, jer da ne zaboravimo, Armando je, tijekom njegovih zlih dana, bio taj koji je ubio kapetana Howarda.

Ta činjenica uvelike opterećuje priču, dok upoznajemo Howardovu kćer, koju glumi Rhea Seehorn u jednoj notnoj ulozi koja je daleko od njezinog nevjerojatnog rada Kim Wexler u Better Call Saul. (Ipak, još uvijek ju je zabavno vidjeti kako trči uokolo s pištoljem u filmu Bad Boys.)

Za druge Bad Boyse zaredom, Smith je dramatičan rock. Mike još uvijek ima puno dobrih uvreda za baciti Marcusu, ali uglavnom je zaokupljen situacijom s Armandom. Nakon gotovo 30 godina, Smithova i Lawrenceova kemija i njihova snažna komičarska energija dobro su uspostavljeni, a njih dvoje i dalje čine sjajan par na ekranu. Čeka ih malo preokreta uloga u Ride or Die nastavku, dok je Mike započeo posljednji nastavak na vratima smrti, sada je Marcusov red da izbjegne Grim Reapera. To dovodi do nekih glupih, ali često smiješnih materijala. On odlazi od srčanog udara osjećajući se besmrtnim, što Lawrence svim srcem prihvaća, nasmijava ga dok Marcus testira svoju teoriju na sve opasnije načine.

Ali El Abri i Fallah su prave zvijezde Ride or Die. Dvojac nazvan Adil & Bilall napravio je sjajan posao s Bad Boys For Life, evocirajući prenapuhani, vihorni stil koji je Michael Bay uspostavio u Bad Boys i Bad Boys II, dok je stručno dodao vlastiti, nešto opušteniji štih. Ovaj put, Adil & Bilall su se oslobodili, počevši s trippy vizualnim prikazima Marcusova iskustva na rubu smrti.

Pod utjecajem animacije i videoigara, njihova je kamera u stalnom pokretu, ljuljajući naprijed-natrag kao da ima vlastiti život. Jedna izvanredna scena prikazuje Mikea i Marcusa kako se bore za svoje živote u malom avionu koji je u slobodnom padu: dok kamera oponaša njihovo bestežinsko stanje, dvojac se brani od naoružanih napadača i pokušava spriječiti da neki dragocjeni teret odleti iz aviona. Još jedna borba je snimljena izvana staklenog dizala gdje se odvija borba, kamera juri okolo dok gledamo kako se stanari unutra bore i razbijaju staklo.

Upravo takve sekvence čine još frustrirajućim što nikada nećemo vidjeti film Batgirl u režiji Adila i Bilalla koji je Warner Bros. odložio 2022. godine. Završeni su uz tonu kreativnosti i energije, nikad ne zaboravljajući da Bad Boys je akcijsko-komična serija – tako da još uvijek ima dosta humora usred haosa. Redatelji su proširili akcijsko bogatstvo među svojim rastućim ansamblom, dajući Armandu sjajnu scenu zatvorske borbe i u jednoj izvanrednoj sekvenci, dopuštajući etabliranom sporednom liku da pokaže dosad neviđenu (i urnebesnu za vidjeti) borbenu snagu.

Je li Bad Boys: Ride or Die također iznimno smiješan, s dobrim udjelom bezobraznih dijaloga i nekim šalama koje promašuju cilj? Apsolutno. Ali ovdje ima toliko toga za uživati, a energija je zarazna. Do vremena kad se igla spusti na naslovnicu “Bad Boys” Inner Circlea iz krajnje nevjerojatnog izvora, film je više nego dokazao svoju spremnost da bude velik i pritom požnjeti velike nagrade.

POVEZANO

Objavljen je prvi trailer za Captain America: Brave New World
Urnebesna indie igra Anger Foot je izašla na PC
spot_img
Team of the Tournament promo dolazi u EA Sports FC 24
BAD BOYS RIDE OR DIE TEHIX RECENZIJA
KINO
Bad Boys: Ride or Die
U KINIMA OD:
06.06.2024.
9

OPIS RECENZIJE

Bad Boys: Ride or Die pruža mnogo zabavniji paket od onoga što je bilo prije, s uzbudljivim i inventivnim akcijskim vodstvom Adila i Bilalla. Da, pretjerano je i blesavo kao i uvijek, ali urađeno je s više brige i iskrene duhovitosti nego prije, što dokazuje da ovi Zločesti dečki, čak i u starijoj dobi, još uvijek mogu postići ono što publici treba.
DIAMOND KOKICE
Gabriel Huđan
Gabriel Huđanhttps://tehix.hr
Founder Tehix Globala. Ljubitelj starih igrica i fanatik GTA serijala. Volim sve filmske žanrove i kriminalističke serije.