Predstavljeni Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro

OBJAVLJENO

Xiaomi je predstavio svoje najnovije flagship modele s kojima će pokušati osvojiti tržište 2023. Kod je nas Xiaomi svima dobro poznat po izrekama “ne može bolje za te pare” i “brate uzmi Xiaomi”, a tako bi moglo ostati još neko vrijeme.

Xiaomi 13 Pro kao najjači model kineske kompanije donosi novitete s obzirom na prethodni model, a cijena bi trebala ostati ne promijenjena. Za početak display ostaje isti kao na Xiaomi 12 Pro. Riječ je o 6.73″ zaslonu rezolucije 1440×3200 piksela i 120Hz osvježavanja. Prisutan je i HDR10+ i Dolby Vision. Na zaslonu je jedina promjena razina osvjetljenja koja je sada 1200 niti, a maksimalno može doseći čak 1900 niti.

Xiaomi 13 Pro
Xiaomi

Brzine neće nedostajati jer ispod poklopca se krije Snapdragon 8 druge generacije uparen sa LPDDR5X radnom memorijom i UFS 4.0 memorijom za pohranu. Sve što je potrebno da nemate zastajkivanje niti u jednoj aplikaciji koja je trenutno dostupna na Play Storeu.

Najveće promjene su doživljele kamere. Na poleđini se našao trostruki kamera sustav sa senzorima od 50MP. Sonyev IMX989 senzor sada je uparen s Leica lećom f/1.9 i Hyper OIS (optička stabilizacija). Telefoto kamera je također 50MP, ima 3x zoom i otvor blende f/2.0. Ultraširoka kamera ostala je nepromijenjena. 50MP uz f/2.2, 14mm uz prisutan auto fokus što je uvijek poželjno.

Baterija je narasla na 4820 mAh te ima brzo punjenje od 120W preko kabla ili 50W bežično. Xiaomi 13 Pro poslužit će i kao power bank jer ima 10W obrnutu punjenje.

Od bitnih značajki još bi istaknuli Dolby Atmos stereo zvučnike, IR blaster koji je uvijek koristan dodatak mobitelu te naravno IP68 certifikat otpornosti na vodu i prašinu.

POVEZANO

Flintlock: The Siege of Dawn Tehix
Doom Tehix

Doom ćete moći zaigrati na Husqvarni!

Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D