back to top

Najbolji smartphone na tržištu – Samsung Galaxy S23 Ultra RECENZIJA

OBJAVLJENO:

Samsung Galaxy S23 Ultra je flagship uređaj Samsungove S serije te njihov najsnažiji uređaj na tržištu. Otkako je Note serija ukinuta Ultra modeli predstavljaju vrh ponude.

Zaslon i dizajn

S23 Ultra zaista je velik uređaj te svojim dimenzijama privlači poglede ljudi. Zaslon je ogromni 6.8″ Dynamic AMOLED X2 sa stopom osvježavanja zaslona od 120Hz. Veliki 6.8″ zaslon ima QHD+ rezoluciju od1440 x 3088 piksela. Riječ je zasigurno najboljem zaslonu kojeg smo imali priliku gledati na nekom mobitelu. Prikaz boja je kao što smo i navikli kod Samsunga na vrlo zavidnom nivou. Svjetlina zaslona je vrlo dobra te nećete imati problema sa škiljenjem u njega ako je vani prejako sunce. Zaštićen je Corning Gorrila Glass Victus2 kako naprijed tako i straga. Za zaštitu uređaja tu je još i IP68 certifikat što znači da je uređaj otporan na vodu i prašinu.

Na bočnim stranama uređaja nalaze se tipke za kontrolu jačine zvuka i power tipka s desne strane strane. Na dnu je otvor za SIM karticu, S Pen i USB C utor te naravno zvučnik. Drugi zvučnik skriven je na vrhu zaslona kod slušalice te zajedno rade u stereo režimu, a potpisuje ih AKG.

Sirova snaga ispod površine

Novi Galaxy S23 Ultra pokretan je Snapdragon 8 Gen 2 koji je posebno prilagođen za Samsungovu S23 seriju. Što se tiče memorije imamo opcije od 8GB ili 12GB RAM-a, a u paru s time dolazi skladišni prostor 256GB za verziju od 8GB ili 512GB odnosno 1TB za jaču verziju od 12GB RAM-a. Sve to održava baterija od 5000mAh koja podržava brzo punjenje od 45W. Prema onome što kaže Samsung puni se od 0 do 70% za 30minuta i to je točno. Brzo punjenje je također prisutno s brzinom od 15W.

U gamingu su performanse besprijekorne te će te u igrama koje to podržavaja zaista uživati u visokoj rezoluciji, ali i stopi osjevažanja. S23 Ultra iako nije zamišljen kao takav uređaj zasigurno je trenutno jedna od najboljih prijenosnih konzola.

200MP ključ za odličnu kameru

Sa zadnje strane uređaja nalazi se četverostruki kamera sutav gdje je glavni senzor spomenuti 200MP. 10MP senzor koji omogućava 10x optički zoom. Vrlo sličan njemu je drugi telephoto senzor s 3x optičkim zoomom te na kraju ultra širokokutni senzor od 12MP i poljem slikanja od 120˚. Kombinacijom ta četiri senzora dobili smo savršen sustav kamera koji će u svakoj prigodi biti zaista odličan. Dugo sam se družio sa uređajem te sam uživao fotkati s njime.

Videozapisi su također sjajni. Rezolucija snimaka ide čak do 8K30fps, ako želite 60FPS-a to će te moći dobiti u 4K ili nižim rezolucijama. Prisutan je i HDR10+ kao i stereo snimanje zvuka. Žiroskoposka stabilizacija odrađuje sjajan posao te videi koji su snimani u pokretu su vrlo stabilni pa čak i ako imamo brži hod i drhtaviju ruku.

Prednja kamera čini 12MP široki senzor koji kao i zadnja kamera omogućuje snimanje do 4K60 što je odlično ukoliko će vam mobitel biti i najbolji prijatelj u poslu te ste vrlo često na online sastancima ili objavljujete sadržaj na društvene mreže.

Zaključak

Nisam htio pretjerano duljiti s ovom recenzijom. Smatram da je S23 Ultra sve svoje specifikacije rekao već u svome nazivu. Samsungova S serija dugo čekala je pravi uređaj koji će donijeti značajniji iskorak. S23 Ultra je upravo to postigao. Ispravljene su sve sitnice koje nam nisu odgovarale na prethodniku. Prije svega istaknuti ću bateriju koja je znatno bolja na ovome modelu. Usporediti ću je čak i sa svojim S21 FE koji iako je slabiji uređaj troši više baterije.

Samsung Galaxy S23 trenutno je najkompletniji uređaj na tržištu. Nema zadatka kojeg neće moći ispuniti i situacije u kojoj će te reći da vam upravo ovaj uređaj stvara nekakvu prepreku. Sirova snaga ispod poklopca, sjajan zaslon velikih dimeznija. Sustav kamera koji za potrebe društvenih mreža može zamijeniti vrlo skupe fotoaparate i tako dalje sve zajedno čini da je S23 Ultra zavrijedio Alpha Diamond priznanje.

Najbolji smartphone na tržištu - Samsung Galaxy S23 Ultra RECENZIJA TEHIX
Alpha Diamond – priznanje namijenjeno najboljim uređajima na tržištu
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D

POVEZANO

spot_img
Samsung Galaxy S23 Ultra je flagship uređaj Samsungove S serije te njihov najsnažiji uređaj na tržištu. Otkako je Note serija ukinuta Ultra modeli predstavljaju vrh ponude. Zaslon i dizajn S23 Ultra zaista je velik uređaj te svojim dimenzijama privlači poglede ljudi. Zaslon je ogromni 6.8"...Najbolji smartphone na tržištu - Samsung Galaxy S23 Ultra RECENZIJA