back to top

Marvel’s Spider-Man 2 dobio trailer koji nas upoznaje s igrinom pričom

OBJAVLJENO

Insomniac nas je počastio trailerom koji nas pobliže upoznaje s pričom nadolazećeg Marvel’s Spider-Man 2. Puno se pričalo na društvenim mrežama o potencijalnoj priči i zapletima u ovoj igri. Sumnje da će Peter Parker postati Venom su poništene. Norman Osborn je prenio simbiota svom sinu Harryju kako bi mogao preživjeti. Naravno trenutak u igri kada Peter shvati da mu je najbolji prijatelj Venom će sigurno biti emotivan i dobro odrađen. Prije nego što pređem na par zanimljivih detalja koje sam uočio u traileru, moram spomenuti kako svi likovi izgledaju drugačije. Peter je novi/stari, odnosno korišten je onaj model iz Spider-Man: Miles Morales. Miles ima dredove, a MJ ima potpuno novi model.

Prvi zanimljivi detalj je poziv između MJ i Milesa, u kojem je MJ vidno zabrinuta za Petera jer simbiot počinje preuzimati kontrolu nad njime. Obožavatelji su ovo očekivali od trenutka kad smo vidjeli crnog Spider-Mana. Tako je bilo u stripovima i u filmskoj adaptaciji, no Insomniac i dalje tu može napraviti nekoliko neočekivanih zapleta u priči. Zanimljivo je što trailer nije potvrdio tko će biti glavni negativac u Marvel’s Spider-Man 2. Trailer prikazuje Venoma, Kravena, Normana Osborna, pa potencijalno možemo očekivati Green Goblina. Od prije znamo da će Lizard biti jedan od negativaca jer je bio prikazan u gameplay traileru. Još jedno potencijalno ime za glavnog negativca je Kingpin.

Drugi zanimljiv detalj koji možda neće svatko na prvu uočiti, je ponovni susret između Milesa i Mistera Negativea. Ovo je definitivno scena u traileru koja je pokazala onu emociju koju ove igre mogu izazvati i po kojima su poznate. Miles mu se obraća i kaže: “You don’t know what you took from me!”. Za sve koji ne znate Mister Negativ je ubio Milesovog oca u jednoj od svojih mnogih taktičkih eksplozija kako bi postao glavni kandidat za gradonačelnika. Glavna meta mu je bila Milesova majka, koja je nekim čudom preživjela. Sada skoro pa sigurno možemo očekivati vrlo bijesnog Milesa koji će se htjeti suočiti s ubojicom svoga oca.

Zadnji, možda i najzanimljiviji detalj je silueta koja se prikazuje na 1:08 minuta u traileru. Ne mogu sa sigurnošću potvrditi, ali najvjerojatnije je riječ o Wraith. Ona se pojavljuje i u traileru za Kravena, na njegovom tabletu. Od prije je poznato je policajka iz prvog dijela, Yuri Watanabe postala Wraith, jer nije htjela da ju zakon ograničava u borbi protiv zločinaca.

Smatram kako će Marvel’s Spider-Man 2 biti odlična igra čija će priča biti krcata zapletima. No, mislim i da smo s ovim trailerom dobili potvrdu kako će u ovoj igri biti prikazani vrlo snažni odnosi između likova. Prikazana je briga od strane MJ prema Peteru, i Rio prema svom sinu Milesu. Vidimo i koliko se Miles želi dokazati i biti najbolja verzija sebe i koliko mu Peter zapravo znači. Bit će ovo jedna vrlo dobra igra i potencijalni naslov za igru godine.

POVEZANO

Black Panther na kojem radi EA će biti open-world
Fallout igre značajno snižene na Steamu, uz jednu besplatnu
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.