back to top

Hogwarts Legacy zarađuje više nego Harry Potter filmovi

OBJAVLJENO

Hogwarts Legacy je pravi primjer koliko industrija videoigara popularna, te koliko se od nje može zaraditi. Kada gledamo filmsku franšizu o Harryju Potteru, ona je jedna od najpopularnijih na planetu. Stvorila je strastvenu i nepokolebljivu zajednicu obožavatelja koji će je podržavati cijeli život.

Ranije ovog tjedna smo dobili informacije da se nakon lansiranja Hogwarts Legacyja na PS4 i Xbox One konzolama, ukupna zarada ovog naslova povećala da preko milijarde dolara. Iako zarada ove igre nije premašila ukupnu zaradu svih Harry Potter filmova, definitivno ima veću zaradu od nekih filmova iz franšize.

Hogwarts Legacy zarađuje više nego Harry Potter filmovi TEHIX

Samo je jedan film zaradio više nego Hogwarts Legacy, a to je Harry Potter i Darovi smrti 2. dio, koji je zaradio 1,316 milijardi dolara. Kada bi zbrojili ukupnu zaradu prvog i drugog dijela filma Darovi smrti, onda bi se dobila ukupna zarada od 2,266,000,000 milijardi dolara. Cifra je to koju će Hogwarts Legacy teško nadmašiti.

S druge strane, svaki preostali Harry Potter film ima ukupnu zaradu od 789 do 965 milijuna dolara. Dakle Hogwarts Legacy je zaradio više od svih drugih filmova. Naravno kada se zbroji ukupna zarada svih filmova, brojka je ogromna. No, kada bi Hogwarts Legacy s još tri naslova skupio oko 3-4 milijarde dolara, to bi bio ogroman uspjeh za industriju videoigara.

POVEZANO

Ne ići iza krunice u moru. Mogla bi vas dočekati Godzilla
Poco F6 snažniji je od Poco F6 Pro modela
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.