back to top

GTA 6 pri svom lansiranju neće biti dostupan na PC-ju!

OBJAVLJENO

Bilo je očekivano da GTA 6 u trenutku kada izađe neće biti dostupan na PC platformi. Službeno je to potvrdio Rockstar, a Grand Theft Auto 6 trenutno je u razvoju za PlayStation 5 i Xbox Series konzole. Sada možemo reći da se povijest ponavlja, jer smo isti scenarij proživjeli s GTA 5, a prije toga i sa svakim GTA naslovom od “dvice”. Problematično je što trenutno, Rockstar ni ne spominje razvoj ovog naslova na PC-ju.

S obzirom na to da Rockstar voli odgoditi svoje naslove, moguće je nešto što neće oduševit PC gamere. Naime, GTA 6 izlazi negdje u 2025. godini za konzole. Ako igra stvarno izađe tada, odnosno ako Rockstar ne odgodi “šesticu”, na PC platformi ju možemo očekivati 2026. godine. No, ako Rockstar odgodi GTA 6, PC gameri će ovaj naslov zaigrati 2027., a možda čak i 2028. godine. Trenutno aktualni GTA 5 Online dobio je nedavno update, u kojem su dodali životinje. Update je samo za aktualne konzole, dakle PC igrači opet pate. Velike su šanse da će takvih primjera biti još više.

Kada pogledamo podatke koji se odnose na prethodne tri godine, popularnost GTA 5 je bila najveća upravo na PC platformi. Role-play je najzaslužniji za te brojke, a mnogi streameri dobivali su milijune pregleda. Zahvaljujući leakerima, GTA 6 trailer smo mogli pogledati prije nego što je Rockstar to htio. Naš članak o priči GTA 6 možete pročitati ovdje.

POVEZANO

Objavljen je prvi trailer za Captain America: Brave New World
Urnebesna indie igra Anger Foot je izašla na PC
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.