back to top

Dobili smo Deep Dive za Ultimate Team u EA Sports FC 24

OBJAVLJENO

Upravo smo dobili Deep Dive trailer za Ultimate Team u EA Sports FC 24. Riječ je o najigranijem modu unutar FIFA igara već godinama. Ako kojim slučajem niste upoznati, Ultimate Team je mod unutar kojeg radite svoju ekipu iz snova. Ove godine su nas iz Ea Sportsta odlučiti počastiti s nekoliko noviteta koje do sada nismo vidjeli. Činjenica je da ti noviteti nisu puno promijenili igru, a isto tako se morate složiti da su oni morali već dugo biti u igri.

EVOLUTIONS

Novi segment koji dolazi u Ultimate Team pod nazivom Evolutions. Njime se posebno ponose iz Ea Sportsa. Evolutions nam omogućuje unapređenje igrača iz našeg kluba. Moći ćemo birati igrače koje želimo posebno trenirati i unapređivati kroz cijelu godinu. Kada smo odabrali igrače koje želimo učiniti još boljima, dobivamo posebne zadatke koje kada ispunimo s tim igračem on se unaprijedi. Na primjer, vaš igrač je veznjak, vrlo su važna njegova dodavanja i pas igra. Ako u tri utakmice skupite 2 asistencije i napravite 20 točnih dodavanja, kao nagradu ćete dobiti +10 passinga na toj kartici i +1 weak foot. Osim utjecaja na same ocjene igrača, dobili smo privilegiju poigrati se s dizajnom kartice. No, za taj segment nismo dobili nešto puno informacija, samo su ga spomenuli.

Dobili smo Deep Dive za Ultimate Team u EA Sports FC 24 TEHIX

ŽENSKI NOGOMET DOLAZI U ULTIMATE TEAM

Vjerojatno jedna od najskandaloznijih tema trenutno u svijetu gaminga je dolazak nogometašica u Ultimate Team. Naime, EA Sports FC 24 bit će prva igra u kojoj ćete moći imati mješoviti sastav. Sviđa li Vam se to ili ne, tako je. U tu temu ne bi volio ulaziti. Samo ću reći da se nadam kako mi nogometašice neće moći izgurati gromade poput Maldinija i Baresija u duelu. Osim običnih kartica, nogometašice su dobile i ikonske verzije, kao i Hero verzije. Samim time dobili smo čak pet novih liga u Ultimate Teamu. Naravno riječ je o ženskim nogometnim ligama. Osim toga, dobili smo i žensku Ligu prvaka.

Dobili smo Deep Dive za Ultimate Team u EA Sports FC 24 TEHIX

CHEMISTRY

Chemistry sustav će ostati isti, odnosno sličan, kao u FIFA-i 23. Nažalost nismo dobili povratak voljenih linkova. Ukratko, Sam Kerr će dobivati linkove od WSL igračica i Australaca, kao i od bilo kojih igrača ako su iz Chelsea. Ovakav chemistry sustav daje još više prostora za slaganje hibridnih ekipa.

Dobili smo Deep Dive za Ultimate Team u EA Sports FC 24 TEHIX

NOVI HEROJI I IKONE

Već smo pisali nekoliko članaka u kojima smo se dotakli ove teme. Naime, u EA Sports FC 24 dolazi nekolicina novih heroja i ikona. Naravno najudarnija vijest je da će biti prisutne i ženke ikone i heroji. Sneijder, Tevez, Kompany, Scott samo su neka od imena s kojima ćemo imati priliku zaigrati u ovom naslovu. Osim novih imena, dobivamo novi chemistry sustav za ikone. Sada će ikonske kartice davati plus jedan League link svakoj kartici u vašoj ekipi. Ponavljam kako će ovo imati veliki utjecaj u slaganju hibridnih ekipa.

Dobili smo Deep Dive za Ultimate Team u EA Sports FC 24 TEHIX

PACKOVI I DUPLI WALKOUT

Sve nove kartice će biti dostupne u packovima što je vrlo logično, ne znam zašto su morali to posebno naglašavati, no dobro. Svaka kartica, odnosno igrač, u EA FC 24 imat će jednaku šansu dobiti promo karticu. Iako smo svi dobro upoznati koliko ljudi iz EA Sportsa prate nogomet, tako da nemojte imati prevelika očekivanja. Naravno, dobili smo novu pack animaciju, kao i walkout animaciju, a najnovija stvar je “two-player walkout”. Ona se pojavljuje ako unutar istog paketića dobijete dva vrlo dobra igrača. Animacija je stvarno fora, ali ne vidim zašto se to nije moglo dodati prije. Sami dizajn kartica ostavlja puno više prostora za slike igrača, tako da se nadam nekim lijepim dynamic slikama ove godine.

Dobili smo Deep Dive za Ultimate Team u EA Sports FC 24 TEHIX

PLAY STYLES I DRUGI MANJI NOVITETI

O njima smo stvarno puno pisali, pa Vam savjetujem da bacite pogled na ovaj članak. Prelazim na objective, koji su konačno prilagođeni da ne morate provoditi sate skupljajući sav XP i nepotrebne predmete koje vam igra daje. “Quick switcher” je segment koji će znatno poboljšati mijenjanje menija u kojem se nalazimo. Od sada ćemo iz naše ekipe moći odmah otići u Squad Battlese ili Division Rivale ili iz SBC menija do Transfer Marketa. EA Sports se konačno sjetio ubaciti “claim all” opciju, pomoću koje skupite sve nagrade koje ste zaradili igranjem. Mislim da će ova stavka razveseliti sve igrače Ultimate Teama, position modifiersi više ne postoje. Ako igrač može igrati ST i CF poziciju, trenutak kada vi njega prebacite sa ST na CF on mijenja poziciju. Ovo jako olakšava sastavljanje ekipe, sastavljanje SBC-a i naravno skupljanje chemistrya u draftovima.

Manje-više to je to što smo dobili u ovom Deep Dive traileru. Smatram kako su prenapuhali sve novosti, trenutno ovo ne mijenja nešto previše igru. Za sada mi EA FC 24 izgleda kao FIFA 23, samo malo uljepšana. No, moramo se strpjeti još samo malo, jer za nešto manje od mjesec dana EA FC 24 konačno izlazi.

POVEZANO

Štrumpfovi Tehix
Cineplexx Tehix
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.