back to top

PlayStyles – najveći novitet u EA Sports FC 24

OBJAVLJENO

Već godinama se koristi isti način za ocjenjivanje igrača u FIFA igrama. Najmanja ocjena je 46, pa sve do 99, to se odnosi na overall ocjenu igrača kao i pojedina kategorija (PAC, SHO, PAS, DRI, DEF i PHY). Taj model će se prebaciti i u EA Sports FC 24, ali će biti nadopunjen. PlayStyles je sustav koji će biti dodan u EA FC 24, a sada smo dobili i detaljno pojašnjenje istog.

Svaki igrač unutar EA Sports FC 24, u svim modovima igre, moći će imati listu posebnih atributa. Atributi će ga činiti boljim u kategorijama kao što su finiš, dodavanje, obrana, fizikalnost, kontrola lopte ili ako je riječ o golmanu, branjenje na golu. Ukupno ćemo imati 35 PlayStyle atributa, od kojih će svaki biti drugačiji, te će imati dvije verzije – osnovnu i PlayStyle+.

Neki od PlayStylesa koje ćemo moći koristiti su:

  • First Touch – pruža igraču preciznu kontrolu prvog dodira u teškim situacijama
  • Tiki Taka – pruža izvršavanje teških dodavanja s tla, korištenje pete u dodavanjima, i dodavanja po podu su preciznija što se dodaje dalje
  • Power Header – igrač izvodi udarce glavom s puno više preciznosti i snage
  • Trickster – omogućuje izvođenje jedinstvenih Flick Skill Movesa
  • Rapid – igrač dostiže veću brzinu sprinta tijekom driblinga i ima smanjenu mogućnost pogreške prilikom sprinta i izvođenja udarca
  • Block – povećan doseg pri izvođenju bloka, veća je šansa za uspješnim blokom
  • Chip Shot – igrač izvodi lob puno brže, preciznije i estetski ljepše
  • Relentless – igrač će se teže umoriti i brže se oporavljati od istog za vrijeme poluvremena
PlayStyles - najveći novitet u EA Sports FC 24 TEHIX
Ovako će PlayStyle izgledati u igri

PlayStyle atributi će biti vrlo važni u izvršavanju svega što smo do sada viđali u FIFA igrama. Na primjer, Power Shot mehanika je već postojala u igri, i većina igrača ih je koristila. Istu ćemo koristiti i u EA Sports FC 24, samo što ovisno o PlayStyle atributima tog igrača, imat ćemo veću ili manju šansu da postignemo gol. Što se ocjena tiče, PlayStyle atributi neće utjecati na ocjene igrača, već će to biti segment kojeg ćemo posebno osjećati u gameplayu. Do sada je za Power Shot bio važan Shot Power i Long Shots kod igrača. Sada, u slučaju da igrač ima Power Shot+ atribut, on će moći izvesti taj udara brže, preciznije i naravno snažnije od onih igrača koji nemaju Power Shot+ atribut ili uopće nemaju Power Shot atribut.

POVEZANO

https://tehix.hr/hashtag/marvels-spider-man-2/
Drugi po redu GTA 6 trailer mogli bi dobiti sljedeći tjedan
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.