back to top

Xbox Series dobiti će osvježene konzole i kontroler

OBJAVLJENO

Microsoft je tiho radio na poboljšanju svojih konzola i sada su spremni za osvježenje. “Nove” konzole osvježeni su Xbox Sereis X odnosno S koji imaju određena poboljšanja spram originalnih izdanja i istu cijenu.

Xbox Series X u svom osvježenom izadnju biti će isključivo digitalan odnosno neće imati Blue-Ray čitač. Tu su poboljšanja u vidu novnog Wi-Fi 6E te BlueTooth 5.2 koji bi trebali smanjiti latenciju između uređaja koji se pomoću tih tehnologiju povezuju na konzolu. Po meni najbolji novitet je nova unutarnja pohrna od čak 2TB što je znatno veće od glavnog konkurenta koji za sada stoji na 825GB. Radilo se i na komponentama pa tako cijela konzola troši oko 15% struje manje pri maksimalnom opterećenju. Sve je to sada zapakirano u novo dizajnirano kučište koje je puno oblije nego kod orignala.

Xbox Series dobiti će osvježene konzole i kontroler TEHIX

Xbox Series S dobio je ista poboljašanja osim onoga koje se tiče skladišnog prostora. On će narasti, ali ne na 2TB već na 1TB što ga ipak postavlja iznad PlayStationa 5. Iako su Xbox konzole teže nabavljive u Hrvatskoj po cijeni od 299 eura mislim da Series S mogao postati znatno popularniji ovim osvježenjem te vrlo moguće padom cijena stare konzole koja je ostala na zalihama trgovina.

Xbox Series dobiti će osvježene konzole i kontroler TEHIX

Microsoft je uvidjeo koji je najveći prodajni adut Sonya pa su tako odlučili malo se poigrati svojim novim kontrolerom. DualSense pun je pogodak plavog tima, a sada i zeleni žele profitirati od toga. Sebile je ime novog kontrolera koji će imati haptic feedback. Imati će i akcelerometar. Njegova cijena trebala bi biti oko 70 dolara.

Xbox Series dobiti će osvježene konzole i kontroler TEHIX

Svi od navedenih proizvoda trebali bi izaći sljedeće godine. Prvi će svjetlo dana ugledati osvježeni Series S odnosno sredinom 2024. godine dok bi Series X trebao izaći u zadnjem kvartalu 2024. godine.

POVEZANO

GTA VI igramo na jesen 2025. službeno je potvrdio Rockstar1
U novoj velikoj promociji Epic Games poklanja Dragon Age Inquisition
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D