back to top

Xbox najavio 3 nove inačice Xbox Series X i S konzola

OBJAVLJENO

Tijekom današnje Xbox Games Showcase prezentacije Microsoft je odlučio najaviti tri nove verzije svojih aktualnih Xbox konzola. Sva tri nova modela biti će dostupna u prodaji od praznika 2024. godine.

Krenuti ću s najavom najbolje verzije po meni. Riječ je o Xbox Series X konzoli koja će biti limitirano dostupna. Osim što dolazi u posebnoj Galaxy Black boji donosi 2TB velik SSD kojim Xbox želi pomoći gamerima da se ne moraju mučiti s kupnjom i instalacijom dodatnog SSD-a. Istini za volju 1TB prostora postaje premalo s obzirom da su igre sve veće i veće. Cijena Xbox Series X je 649.99€.

Vjerujem da se nešto stariji čitatelji sjećaju vremena kada su se kupovali stalci za CD-ove tj. DVD-ove. Ili barem one kožne torbe jer polica je bila premala da bi na nju stale sve kutije omiljenih nam igara i filmova. Nažalost ta vremena odlaze u povijest jer izdavači sve više guraju digitalne verzije igara, pa čak ni uz “fizičko” izdanje ne daju Blue-ray disk.

Naklonili su im se i proizvođači konzola. Nakon što je to PlayStation s trenutnom generacijom uveo od prvog dana Xbox je to usputno pokupio. Tako ćemo dobiti Xbox Series X konzolu u bijeloj boji koja neće imati čitač diskova. Koštati će 499.99 eura.

Isti slučaj je i sa manji bratom Xbox Series S koji je umjesto Blue-ray čitata dobio još 512GB prostora što znači da će sada imati 1TB skladišnog prostora. Cijena će biti 349.99€. Izlazak novih verzija postojećih konzola na tržište zasigurno će rezultirati padom cijena trenutno dostupnih modela tako da nakon što se istrošite na ljetovanju pripremite jednu gaming kasicu,

POVEZANO

The Pirates of the Caribbean dolaze u Fortnite
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D