back to top

Xbox je napravio kontroler od žada

OBJAVLJENO

Microsoft je napravio otmjeni Xbox kontroler od stvarnog Jada. Kontroler je povezan s izlaskom Wo Longa: Fallen Dynasty na Xbox konzole. Xbox je objavio video u kojem se prikazuje cijeli proces stvaranja kontrolera. Andy Chi obrtnik je zaslužan za ovaj čudni kontroler, a u izradi mu je pomogla specijalizirana oprema.

Kako je ovo prvi kontroler od žada na svijetu, izrada je naravno imala poteškoća. Chi je morao razdvojiti kontroler na osam dijelova, ali nakon gotovo tjedan dana rezanja samo dva dijela, Chi je otkrio pukotine. No, riječ je o iskusnom majstoru koji nije odustao i započeo je cijeli proces ponovno.

Još jedan problem koji je pojavio pri izradi ovog kontrolera je osiguravanje udobne površine. Žad mineral kojeg je Chi morao prerađivati kako bi igračima bio ugodan u rukama, jer ipak se treba koristi za igranje. Kontroler ima posebne tipke koje kada stisnete neće doći u kontakt sa žadom već zaštitnom plastikom. Zbog ovoga kod dugotrajnog igranja nećemo osjetiti žad.

Kontroler od žada neće biti na prodaju već se pridružuje jedinstvenoj i pomalo bizarnoj skupini Xboxovih kontrolera.

POVEZANO

V Rising stiže na PlayStation 5 za manje od mjesec dana
Microsoft prikazao upotrebu Copilot AI u Minecraftu
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.