back to top

War Thunder je iskoristio eksploziju Space Shuttlea za svoju promociju

OBJAVLJENO

Dosta skandalozan potez dolazi iz studija Gaijin Entertainment, naime vjeruje se kako je ekipa iz studija iskoristila eksploziju Space Shuttlea za promociju svoje igre, War Thunder. 28. siječnja 1986. godine dogodila se jedna od najvećih katastrofa u povijesti NASA-e kada je Space Shuttle Challenger eksplodirao nakon samo 73 sekunde leta. Nažalost, svih sedam članova posade je poginulo u ovoj nesreći tijekom povijesnog leta američkog Shuttlea. Nakon ove kratke crtice iz povijesti, treba se vratiti u sadašnjost, gdje se Gaijin Entertainment suočava s ozbiljnim optužbama od strane igrača i medija.

38 godina nakon velike tragedije, izgleda kako studio koristi taj strašni događaj za promociju War Thundera. Prvi koji su primijetili eksploziju u jednom od “art crteža” su naravno bili igrači. Ono što se istaknulo je jasan oblak dima i komadići krhotina koji su ih užasno podsjećali na eksploziju Challengera. Ispostavilo se kako je to taj oblak dima, te kako su to krhotine Challengera. Nedugo nakon tog saznanja, mnogi su pretpostavili kako se radi o slici koju je generirao AI, no čini se kako je taj “art crtež” napravljen ručno.

War Thunder je iskoristio eksploziju Space Shuttlea za svoju promociju
Eksplozija Space Shuttle Challenger 1986. godine.

Gaijin Entertainment je priznao kako je eksplozija na slici zapravo eksplozija Challengera. Na svojim društvenim mrežama studio se ispričao jer nisu to napravili namjerno, tvrde kako je slika bila dio referentnog paketa eksplozija u zraku koje su koristili njihovi umjetnici, te kako je sve izvučeno iz konteksta.

“HEY LJUDI, SLUČAJNO SMO UPOTRIJEBILI EKSPLOZIJU IZ KATASTROFE CHALLENGERA U JEDNOJ OD NAŠIH KLJUČNIH UMJETNIČKIH SLIKA. PRIMITE NAŠU ISKRENU ISPRIKU ZBOG OVOGA, SLIKA JE BILA DIO REFERENTNOG PAKETA EKSPLOZIJA U ZRAKU KOJU SU KORISTILI NAŠI UMJETNICI I KONTEKST JE IZGUBLJEN. MIJENJATĆEMO OVO UMJETNIČKO DJELO ČIM BUDEMO MOGLI I PODUZET ĆEMO MJERE DA SE OVO VIŠE NE PONOVI U BUDUĆNOSTI.”

Službena izjava Gaijin Entertainment studija.

POVEZANO

Objavljen je prvi trailer za Captain America: Brave New World
Urnebesna indie igra Anger Foot je izašla na PC
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.