back to top

Valve šokirao igrače novim updateom

OBJAVLJENO

Valve je jučer iz vedra neba pred ponoć ubacio novi update. Radi se nerfu dvije puške i mjenjanje jedne mape.

Vjerovatno je svima poznata Dust 2 mapa, čak i ako možda ne igrate CS:GO. Dust 2 je legendarna mapa koja postoji od samog početka CS serijala. Međutim Valve je odlučio kako Dust 2 nije više mapa za esport i rank mečeve te ga mjenja nova mapa.

Mapa koja mjenja Dust 2 je Anubis koji je došao 2020. godine. Anubis je bio i izbačen na neko vrijeme iz igre u 2021. ali se vratio za 10-year anniversary update u 8. mjesecu.

CSGO Anubis

Druga promjena je nerf dvije puške, M4A1-S i AWP su nerfani. Za M4A1-S možda i nije veliko iznenađenje i nema možda neku veliku ulogu. M4A1-S sada samo radi malo manji damage na daljinu, no ako lako gađate glavu to vam predstavit problem neće. Međutim veliko iznenađenje je nerf AWP-a, koji sada umjesto 10 ima 5 metaka. Ovaj nerf se dugo čekao i mnogi igrači i ljudi iz profesionalnog esporta govore kako je AWP od samog početka trebao imati 5 metaka.

Ovo bi moglo predstavit velike probleme za sve AWPere i profesionalne i amaterske. Svoje shotove morate pametno otpucati i probati sa svakim metkom ubiti protivnika.

Ove promjene će mnogo utjecat na esport i casual gaming CS:GO-a, a pro timovi moraju polako već krenuti učiti Anubis.

POVEZANO

Štrumpfovi Tehix
Cineplexx Tehix
Luka Grgurić
Luka Grgurić
Pišem članke u slobodno vrijeme :D