Twitter dobio datum suđenja za tužbu protiv Elona Muska

Twitter tužba protiv Elona Muska zbog raskidanja njihovoga ugovora o kupnji u vrijednosti od 44 milijarde dolara ići će na suđenje 17. listopada i trajat će pet dana, odlučila je sutkinja iz Delawarea.

Sutkinja Kathaleen St. Jude McCormick koja nadzire slučaj, izdala je nalog za datume suđenja. Nakon što je McCormick prethodno presudila u korist Twittera da bi se postupak mogao ubrzati i održati u listopadu, dvije su se strane nastavile natezati oko točnog datuma početka, a Twitter se zalagao za 10. listopada.

Twitter Tehix 2
IZVOR: USA Today

Muskov pravni tim isprva je tražio da se suđenje održi 2023. Twitterov pravni tim tvrdi da je neophodno ubrzati slučaj kako bi se ograničila “šteta” za njegovo poslovanje i osiguralo da se dogovor može zaključiti prije 24. listopada, “drop dead” datum do kojeg su se dvije strane prethodno dogovorile sklopiti posao.

Twitter je podnio tužbu protiv Muska na sudu Delawarea u pokušaju prisile milijardera, izvršnog direktora Tesle da ispoštuje svoj dogovor o kupnji društvene mreže nakon što je Musk rekao da želi raskinuti ugovor.

Twitter Tehix 3
IZVOR: New York Post

Muskov odvjetnik prethodno je tvrdio da je Twitter “materijalno prekršio više odredbi” ugovora, tvrdeći da je tvrtka zatajila podatke koje je Musk tražio kako bi procijenio broj botova i spam računa na platformi. Twitterov pravni tim kasnije je nazvao Muskov pokušaj raskida “nevažećim i nezakonitim” i sugerirao u tužbi da Musk koristi botove kao izgovor za pokušaj izlaska iz ugovora zbog kojeg sada ima grižnju savjesti.

Twitter, u međuvremenu, nastavlja napredovati s procesom dogovora. Twitter je u utorak dioničarima poslao pismo u kojem navodi da će održati virtualni izvanredni sastanak 13. rujna na kojem će se glasovati o ugovoru o spajanju.

spot_imgspot_img

T-NEWSLETTER

POPULARNE VIJESTI

Beast najava

Dr. Nate Daniels (Idris Elba), nedavni udovac, vraća se...

Prey – Predator film koji publika zaslužuje!

Prey je prequel koji 100% nije prequel klasičnoga akcijskoga...

Samsung Galaxy S23 datum izlaska i specifikacije

Svake godine u prva dva mjeseca Samsung predstavlja svoju...

Prije 18 godina zaigrali smo Half-Life 2

Jedna od najboljih igara svih vremena, a gotovo sigurno...

Huawei objavio rekordne rezultate HMS ekosustava u 2022.

Huawei, globalna tehnološka tvrtka, iznimno je zadovoljna nikad boljim...
spot_imgspot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!