back to top

Tomb Raider nastavak službeno otkazan

OBJAVLJENO

Planirani Tomb Raider 2 je očito mrtav, a sada je izgleda izbio rat nadmetanja za sami serijal. MGM studio je izgubio filmska prava na Tomb Raider serijal. Zvijezda reboota iz 2018., oskarovka Alicia Vikander, više nije vezana za nadolazeći nastavak.

Tomb Raider Tehix 2
IZVOR: IMDb

MGM je trebao dati zeleno svjetlo za sljedeći film do svibnja 2022. kako bi zadržao filmska prava – to se nije dogodilo. Izvori za The Wrap kažu da se “mnoštvo” filmskih studija natječe za filmska prava serijala. Hollywood Reporter je dodao da su i studiji i streaming usluge uključene u rat nadmetanja za prava na Tomb Raider. Početne ponude navodno su prikupljene prošlog tjedna.

Još uvijek nema riječi o tome tko bi mogao zamijeniti Vikander kao Laru Croft, ako je ovo izvješće istinito, niti ima riječi o tome tko bi mogao režirati sljedeći film, ako ikada bude snimljen. Producent Graham King i njegova tvrtka GK Films kupili su prava na Tomb Raider serijal 2011. od Square Enixa. U međuvremenu je i sam MGM prodan Amazonu.

Nedavno je Vikander rekla da je Tomb Raider 2 u limbu zbog “politike”, a sada je jasnije na što je mislila. Misha Green je najavljen kao redatelj, ali i to je sada propalo. Roar Uthaug (The Wave) režirao je Tomb Raider iz 2018., što je bila priča o porijeklu koja prikazuje Laru u potrazi za svojim ocem (Dominic West).

Tomb Raider Tehix 3
IZVOR: IMDb

Reboot nije bio komercijalni uspjeh u SAD-u, gdje je zaradio samo 58 milijuna dolara. Ali je zaradio 216,4 milijuna dolara s međunarodnih tržišta za globalni rezultat od oko 275 milijuna dolara. Šef distribucije Warner Brosa Jeff Goldstein rekao je 2018. da je studio uvijek mislio da će film biti bolji na međunarodnoj razini, posebno u Kini. “Gledali smo na projekt kao na međunarodni dio koji pokreće posao”, rekao je. “I to je u biti ono što se i dogodilo.”

Snimanje filma Tomb Raider 2 trebalo je započeti 2020., ali je odgođeno za 2021. zbog pandemije. Ipak, kamere nikad nisu počele raditi, a sada se čini da su u tijeku veće promjene.

POVEZANO

Od sada možete iznajmljivati skinove u Counter Strike 2
PlayStation Plus Tehix