back to top

POWERED BY:

The Woman King – pogled na jedne od najjačih žena u povijesti

OBJAVLJENO

The Woman King je nadolazeći epski biografski ratni film koji prikazuje stvarne događaje u Zapadnoj Africi od 18. do 19. stoljeća u Kraljevstvu Dahomej. Oscarom nagrađena glumica Viola Davis igra glavnu ulogu dok je režija u rukama Gine Prince-Bythewood.

Dramatična i uvjerljiva najava filma sigurno će vas naježiti, prikazujući glumačku ekipu punu poznatih i talentiranih crnih glumica i otkrivajući zaplet koji sažima snagu i hrabrost žene.

Radnja filma

Crpeći snažnu inspiraciju iz afričke povijesti, The Woman King dijeli nevjerojatnu priču o Agojie, vojsci sastavljenoj isključivo od žena koje su dale svoje živote kako bi obranile Kraljevstvo Dahomej od njegovih francuskih osvajača u 18. stoljeću.

The Woman King Tehix 3
IZVOR: IMDb

Film vodi publiku na emocionalno putovanje, ispunjeno scenama borbe prepunim akcije, povijesnim likovima i kinematografijom koja oduzima dah. Gledatelji će pratiti pukovniju kojom dominiraju žene dok se ujedinjuju i prolaze rigoroznu obuku kako bi zaštitile svoj dom od nepoželjnih posjetitelja.

Glumačka postava

Značajna glumačka postava u filmu ne bi trebala proći nezapaženo, jer dovodi nekoliko istaknutih crnih glumica poput Lashane Lynch, Sucho Mbedu i Sheile Atim u prvi plan moćne, ali zanemarene povijesti Agojie. Glumac John Boyega također se pojavljuje, preuzimajući ulogu kralja Gheza, koji je bio postojeći vođa Dahomeja od 1818. do 1859. godine.

The Woman King Tehix 1
IZVOR: IMDb

Snimanje za ovu produkciju Sony Picturesa počelo je u studenom 2021. i odvelo je zvjezdanu glumačku postavu u prekrasnu Južnu Afriku. Obavezno zabilježite datum kako ne biste propustili ovaj akcijski, povijesni film koji stiže u kina 16. rujna 2022.

POVEZANO

Procurio gameplay Valveove i dalje nenajavljene igre Deadlock
iPhone SE 4 biti će pristupačan, ali opet skuplji od svog prethodnika