The Last of Us sezona 2, nestrpljivi? I mi smo, evo što znamo!

OBJAVLJENO

Nakon zadivljujućeg finala 1. sezone, The Last of Us sezona 2 se iščekuje sa velikom zebnjom, a gledatelji čekaju sljedeće poglavlje drame pune gljiva. Joelova (Pedro Pascal) smrtonosna misija pratnje Ellie (Bella Ramsey) dovela je do niza mučnih susreta koji su obožavatelje često podsjetili na originalnu videoigru. Nakon mučnih odluka koje je donio kako bi spasio Ellie, također će Joela u 2. sezoni čekati mnogo neumoljivih posljedica.

The Last of Us brzo je obnovljen za 2. sezonu nakon što su prve dvije epizode impresivno oborile nekoliko HBO rekorda gledanosti. Sljedeći nastavak je spreman biti zadovoljavajući nastavak iznimno popularne debitantske sezone istražujući širi svijet serije i koristeći igru ​​The Last of Us: Part II kao izvorni materijal. Sezona 2 također će predstaviti prijetnju Abby (koju je u početku glas posuđivala Laura Bailey), a koja postaje glavni antagonist nakon neoprostivog čina nasilja.

HBO je poznat po čuvanju tajni, a za sada je procurilo tek nekoliko službenih sitnih detalja o nadolazećoj sezoni. Međutim, još uvijek postoji nekoliko važnih informacija koje možemo spojiti dok čekamo sljedeću jezivu epizodu The Last of Us.

The Last of Us sezona 2, nestrpljivi? I mi smo, evo što znamo! TEHIX

Kada će biti objavljena The Last of Us sezona 2?

Već duže vrijeme, The Last of Us sezona 2 je na pauzi zbog opomena WGA i SAG-AFTRA. Prije početka štrajka pisaca, voditelj serije The Last of Us Craig Mazin uspio je dovršiti samo jedan scenarij za 2. sezonu, iako je uspio nacrtati ostatak sa svojim suvoditeljem, Neilom Druckmannom.

Međutim, u rujnu 2023. godine, kada su WGA i Savez filmskih i televizijskih producenata zaključili dogovor, Mazin je na Threadsu napisao:

“Vrlo SAM ponosan na WGA i njegovo članstvo i uzbuđen što se vraćam radu na The Last OF US SEZONI 2. Štrajk još nije službeno prekinut, ali čim bude, krenut ćemo u akciju!”

Craig Mazin

Pa, pretpostavljamo da su se Mazin i Druckmann sada vratili u središte zbivanja, budući da je štrajk pisaca završio 27. rujna 2023. godine. Naravno, glumci su i dalje u štrajku, pa se serija ne može početi snimati prije nego studiji pristaju na njihove uvjete. Međutim, stvari se kreću u pozitivnom smjeru, a na temelju komentara koje je izvršna direktorica HBO-a Francesca Orsi dala Deadlineu u svibnju 2023. godine, pretpostavljamo da ćemo drugu sezonu vidjeti negdje u 2025. godini.

The Last of Us sezona 2, kakva će biti radnja?

Napete završne minute finala 1. sezone pokrenule su 2. sezonu sudbonosnim povlačenjem okidača. Kada Joel ubije kirurga (Darren Dolynski), on nesvjesno stvara svog najopasnijeg neprijatelja dosad u obliku protagonistice Abby, kirurgove kćeri. U užasnom uvodu videoigre The Last of Us: Part II, Ellie bespomoćno gleda kako Abby i njezini sunarodnjaci iz zasjede napadaju i ubijaju Joela. Kao rezultat toga, Ellie se zaklinje da će se osvetiti.

Ovo postavlja The Last of Us: Part II na iscrpljujuće putovanje osvete dok igramo s Ellie, a i Abby. To također omogućuje igračima da iskuse Abbynu perspektivu, što im pomaže da je vide kao humaniju i manje nemilosrdnu negativku. Kasnije u igri saznajemo o njezinoj tragičnoj pozadini, gdje je Joel ubio njezinog oca takozvanog Firefly, Jerryja Andersona (kirurga), a koji je bio jedina osoba sposobna proizvesti održivi lijek za infekciju cordyceps.

Nakon što je svjedočila Abbynoj potresnoj prošlosti, posljedice Joelovih grubih postupaka postaju sve veće, opravdavajući njezinu žeđ za krvoprolićem. Ovo je potresna spoznaja koja je rezultirala Joelovom preranom smrću, za koju je Pedro Pascal sam rekao Esquireu da je neizbježna. Ne bi imalo smisla tako vjerno pratiti prvu utakmicu i ozbiljno skrenuti s puta, objasnio je. To znači da gotovo sigurno možemo očekivati ​​sličan nepokolebljiv slijed nasilja u 2. sezoni, koji će bez sumnje slomiti odane gledatelje.

The Last of Us sezona 2, nestrpljivi? I mi smo, evo što znamo! TEHIX

Tko glumi u The Last of Us sezoni 2?

Kružile su jako ružne glasine po internetu da se Bella Ramsey neće pojaviti u 2. sezoni, no naravno te glasine nisu bile istinite. Neil Druckmann, koji također radi na hit seriji kao scenarist/redatelj, dao je dirljivu i prikladnu izjavu za portal The Wrap, koja bi trebala raščistiti stvar po tom pitanju.

Iznimno smo sretni što imamo Bellu i jedini način na koji bismo ikada razmislili o preinaci Belle je da ona kaže: Ne želim više raditi s vama, rekao je. čak ni tada nismo sigurni da bismo joj to odobrili. Možda ćemo je prisiliti da se vrati ove sezone, našalio se.

Neil Druckmann

Možemo vam samo sa sigurnosti reći da će biti tu puno novih lica, a vratiti će se definitivno i neka stara. Teško nam je kazati tko bi mogao biti tko, jer jako je puno glasina. HBO se još nije službeno izjasni tko će dobiti koju ulogu, a i sami znamo da smo dosta dugo čekali da se službeno najave glavni glumci za 1. sezonu.

Mi jedva čekamo pogledati seriju, The Last of Us sezona 1 definitivno je bila hit koja je oborila sve rekorde i otprašila sa ocjenom u nebesa.

POVEZANO

Helldivers 2 Tehix

Helldivers 2 uskoro dobiva veliki update

Gabriel Huđan
Gabriel Huđanhttps://tehix.hr
Founder Tehix Globala. Ljubitelj starih igrica i fanatik GTA serijala. Volim sve filmske žanrove i kriminalističke serije.