The Last of Us je došao na PC ali…

OBJAVLJENO:

Jedna od najvećih igara koje su izašle na PlayStationu, lansirana je na PC-ju. No, stanje u kojem je The Last of Us došao na PC je pomalo zabrinjavajuće. Naime igra je pokvarena i neoptimizirana.

Naravno da je to izazvalo burnu reakciju igrača koji su čekali skoro deset godina da zaigraju ovaj naslov. Očito da developerima ni deset godina nije bilo dovoljno da naprave pristojnu verziju ove igre, odnosno dostoji verziju za ovu igru. Jedna od najbolje ocijenjenih igara svih vremena i jedna od najvećih igara naše generacije je postala jedna od najgorih PC portova u zadnje vrijeme.

Nakon nepunih 24 sata, The Last of Us je na Steamu prikupio više od 5500 negativnih recenzija. Što vam na prvu ne zvuči puno, ali za igru od 60 eura je to vrlo loša statistika za manje od jednog dana. Najveći problem PC verzije je u tehničkom stanju. Odnosno veliki broj igrača se žali na jako lošu optimizaciju, rušenje igre, vizualne bugove, jako duga učitavanja, štekanje cut scena… Ironija u cijeloj ovoj priči je što je PC verzija The Last of Us bila odgođena kako bi obožavateljima serijala bila predstavljena u najboljem mogućem stanju. Kako je to završilo?

Ljudi su htjeli naći krivca za ovakvo stanje igre koju su čekali toliko dugo, a krivcem smatraju Iron Galaxy. Odnosno tim koji je bio zadužen za PC verziju Batman: Arkham Knighta, a svi znamo kako je ta igra izgledala. No, Naughty Dog se morao ograditi i vrlo brzo su se javili, te su se ispričali i rekli kako rade na ispravljanju svih problema.

POVEZANO

spot_img