back to top

Take-Two otkupio Gearbox od Embracer-a

OBJAVLJENO

Embracer Group je prodao Gearbox Entertainment Take-Two Interactive-u za 460 milijuna dolara. Embracer je u službenom izvještaju naveo kako su prodali Gearbox Software, Gearbox Montreal, Gearbox Studio Quebec, Borderlands, Tiny Tina’s Wonderlands, Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms i Duke Nukem franšize. Embracer će zadržati prava na Gearbox Publishing San Francisco, bivši Perfect World Entertainment. Također su zadržali izdavačka prava za igre Remnant, Hyper Light Breaker i druge nenajavljene igre.

Gearbox Entertainment se tako priključuje 2K diviziji Take-Two-a i nastavit će ga voditi CEO i osnivač, Randy Pitchford. U trenutku pisanja, Gearbox u razvoju ima nove Borderlands i Homeworld igre. No, šuška se kako Gearbox priprema još najmanje jedan uzbudljiv novi IP. Ovo nije prvi put da su Gearbox i Take-Two udružili snage. Naime, Borderlands franšiza je bila izdavana preko 2K-a, a davne 2016. godine udružile su se za Battleborn naslov. Također, nadolazeći Borderlands film je u razvoju od strane ova dva studija.

POVEZANO

Max Verstappen krasi naslovnicu F1 24 Champions Edition
Dave the Diver od sada i na PlayStationu

Dave the Diver od sada i na PlayStationu

Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.