back to top

Take-Two otkupio Gearbox od Embracer-a

OBJAVLJENO

Embracer Group je prodao Gearbox Entertainment Take-Two Interactive-u za 460 milijuna dolara. Embracer je u službenom izvještaju naveo kako su prodali Gearbox Software, Gearbox Montreal, Gearbox Studio Quebec, Borderlands, Tiny Tina’s Wonderlands, Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms i Duke Nukem franšize. Embracer će zadržati prava na Gearbox Publishing San Francisco, bivši Perfect World Entertainment. Također su zadržali izdavačka prava za igre Remnant, Hyper Light Breaker i druge nenajavljene igre.

Gearbox Entertainment se tako priključuje 2K diviziji Take-Two-a i nastavit će ga voditi CEO i osnivač, Randy Pitchford. U trenutku pisanja, Gearbox u razvoju ima nove Borderlands i Homeworld igre. No, šuška se kako Gearbox priprema još najmanje jedan uzbudljiv novi IP. Ovo nije prvi put da su Gearbox i Take-Two udružili snage. Naime, Borderlands franšiza je bila izdavana preko 2K-a, a davne 2016. godine udružile su se za Battleborn naslov. Također, nadolazeći Borderlands film je u razvoju od strane ova dva studija.

POVEZANO

EA Sports FC 25 dobio svoj prvi trailer!

EA Sports FC 25 dobio svoj prvi trailer!

Nicklas Bendtner otvara svoju investicijsku tvrtku za esport
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.