back to top

Take-Two Interactive otpušta 600-tinjak zaposlenika, ali to nije sve…

OBJAVLJENO

Jedna od najprofitabilnijih kompanija u gaming svijetu, Take-Two Interactive otpušta oko 600 zaposlenika, odnosno čak 5% od svojeg ukupnog broja zaposlenika. Nastavak je ovo velikog vala otpuštanja koji se samo nastavlja povećavati u svijetu gaminga. Take-Two Interactive nije krio razlog otpuštanja, a to je naravno standardni proces restrukturiranja i oslobađanja budžeta. Podsjećamo kako se pod okriljem Take-Two Interactivea nalaze 2K, Rockstar Games, Private Division i Gearbox Entertainment.

Insajderi su otkrili kako je Take-Two Interactive osim otpuštanja svojih zaposlenika morao otkazati nekoliko projekata koji su bili u razvoju. Doduše, i dalje nam nije dostupna informacija koja otkriva koji su ti projekti. Ono što nam je poznato je ušteda koju će kompanija ostvariti ovim postupkom, a to je oko 200 milijuna dolara. Što se otpremnina otpuštenih radnika tiče, Take-Two Interactive će tu potrošiti oko 35 milijuna dolara. Insajderi još dodaju kako kompanija u planu ima i gašenje određenih ureda, no nije poznato koje su lokacije istih.

POVEZANO

GTA VI igramo na jesen 2025. službeno je potvrdio Rockstar1
U novoj velikoj promociji Epic Games poklanja Dragon Age Inquisition
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.