back to top

Sljedeća generaija konzola dolazi 2028. godine

OBJAVLJENO

Pet godina ćemo se još igrati na PlayStation 5 i Xbox Series konzolama, a nakon toga dolazi nova generacija konzola. Trenutno traje sudski postupak između Microsofta i regulatornog tijela za tržište SAD-a. Cijeli postupak vezan je uz Microsoftovo preuzimanje tvrtke Activision Blizzard. Microsoft je morao priložiti dokumente, a neki od njih su nam otkrili dosta zanimljivih informacija.

Sljedeća generaija konzola dolazi 2028. godine TEHIX

Upravo je jedan od njih termin početka sljedeće generacije konzola. Početak nove generacije planiran je za 2028. godinu., što bi bilo osam godina nakon lansiranja sadašnje generacije konzola. Kada se sjetimo one Sonyjeve prognoze od prošle godine, godina se poklapa. Ova informacija, odnosno godina, se ne odnosi na nove modele postojećih konzola. Njih možemo dobiti do 2028. godine.

Sljedeća generaija konzola dolazi 2028. godine TEHIX

Sonyjeva reakcija na cijelu situaciju također je zanimljiva. Naime, iz Sonyja su poručili kako zbog Microsoftove namjere da preuzmu Activision Blizzard više neće moći dijeliti svoje planove o sljedećem PlayStationu. Kao objašnjenje, iz Sonyja su dodali, da ne mogu riskirati otkrivanje povjerljivih informacija tvrtki koja bi ubuduće mogla biti u vlasništvu njihovog konkurenta.

POVEZANO

Apple-potvrdio-datum-izlaska-svog-Formula-1-filma
A Quiet Place: The Road Ahead dobila je svoj prvi trailer
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.