back to top

Saudijska Arabija kupila dionice Nintenda

OBJAVLJENO

Javni investicijski fond Saudijske Arabije kupio je još dionica Nintenda. PIF je svoje udjele dionica povećao s prijašnjih 5,01%, na sada 6,07% od ukupnih dionica Nintenda.

Osim posjedovanja dionica od Nintenda, PIF također posjeduje pozamašne udjele u drugim tvrtkama. Neke od njih su Capcom, Nexon, Koei Tecmo, Activision, EA i druge. Investicijski fond ulaže novac u tvrtke za videoigre koje traže povrat ulaganja zahvaljujući predviđenom rastu u prostoru za videoigre.

Naravno, ovakva ulaganja nisu mogla proći bez kontroverzi u Saudijskoj Arabiji. 2018. godine američki novinar Jamal Khashoggi je kritizirao vladu Saudijske Arabije zbog investicija u područje videoigara. Ušao je u saudijski konzultant u Istanbulu, no nikada nije izašao od tamo. CIA je nakon svoje istrage otkrila da iza ovog čina stoji saudijski prijestolonasljednik Mohammed Bin Salaman Al Saud koji je naredio atentat na novinara.

Osim dionica u industriji videoigara, PIF posjeduje dijelove Microsofta, Disneya, Ubera, Googlea i Amazona.

POVEZANO

Štrumpfovi Tehix
Cineplexx Tehix
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.