back to top

Samsung i Google Cloud predstavili generativnu umjetnu inteligenciju u Samsung Galaxy S24 seriji

OBJAVLJENO

Tvrtka Samsung i Google Cloud najavili su novu višegodišnju suradnju kako bi Google Cloud generativnu tehnologiju umjetne inteligencije (AI) omogućili korisnicima Samsung pametnih telefona diljem svijeta. Počevši sa Samsung Galaxy S24 serijom, koja je predstavljena na Galaxy Unpacked događaju u San Joseu u Kaliforniji, Samsung će biti prvi partner Google Clouda koji će implementirati Gemini Pro i Imagen 2 na Vertex AI modele putem oblaka na svojim pametnim telefonima.

„Google i Samsung već dugo dijele duboko ukorijenjene vrijednosti o važnosti činjenja tehnologije korisnijom i dostupnijom svima. Oduševljeni smo što je serija Galaxy S24 prva serija pametnih telefona opremljenih Gemini Pro i Imagen 2 modela na Vertex AI.”, istaknuo je Janghyun Yoon, korporativni izvršni potpredsjednik i voditelj ureda softvera u sektoru za mobilne uređaje tvrtke Samsung Electronics. „Nakon strogog višemjesečnog testiranja i konkurentske evaluacije, timovi Google Clouda i tvrtke Samsung surađivali su u stvaranju najboljeg AI iskustva koje pokreće Gemini na Galaxy pametnim telefonima.“

Samsung je prvi Google Cloud partner koji korisnicima omogućuje Gemini Pro na Vertex AI. Gemini, od temelja kreiran da bude multimodalan, može generalizirati i bez problema razumjeti, operirati i kombinirati različite vrste informacija, uključujući tekst, kod, fotografije i video. Počevši sa Samsung aplikacijama, korisnici mogu iskoristiti značajku sažimanja u aplikacijama Notes, Voice Recorder i Keyboard. Gemini Pro na Vertex AI pruža Samsung uređajima ključne značajke Google Clouda, uključujući sigurnost, zaštitu, privatnost i usklađenost podataka.

Samsung
Tehix

Korisnici Galaxy S24 serije također mogu odmah iskoristiti prednosti Imagen 2, najnaprednije tehnologije difuzije teksta u fotografiju iz Google DeepMinda do sada. S Imagen 2 na Vertex AI, Samsung korisnicima donosi sigurne i intuitivne mogućnosti uređivanja fotografija. Ove značajke mogu se pronaći u Generative Edit-u u galeriji na Galaxy S24 pametnom telefonu.

Kao dio ove suradnje, Samsung je također jedan od prvih korisnika za testiranje Gemini Ultra, najmoćnijeg i najvećeg modela tvrtke Google za izuzetno kompleksne zadatke. S24 serija također će koristiti Gemini Nano, LLM predstavljen kao dio operativnog sustava Android 14, najučinkovitiji Gemini model za zadatke na uređaju.

„U suradnji s tvrtkom Samsung, Google Cloud prepoznaje veliku priliku u generativnoj AI  i stvaranju značajnih mobilnih iskustava koja potiču i jačaju povezanost i komunikaciju za milijune korisnika”, rekao je Thomas Kurian, izvršni direktor Google Clouda. „S Gemini modelom, razvojni inženjeri tvrtke Samsung mogu iskoristiti vrhunsku infrastrukturu Google Clouda, napredne performanse i fleksibilnost kako bi isporučili sigurne, pouzdane i uzbudljive aplikacije s generativnom AI na Samsung pametnim telefonima.”

POVEZANO

Objavljen je prvi trailer za Captain America: Brave New World
Urnebesna indie igra Anger Foot je izašla na PC
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.