back to top

ROG Ally X specifikacije procurile pred izlazak

OBJAVLJENO

Asus uskoro na tržište plasira drugu generaciju svoje prijenosne konzole. Asus ROG Ally X biti će predstavljena 2. lipnja u live eventu kojeg je zakazao Asus.

Konzola će i dalje biti opremljena Windows operativnim sustavom što znači da je riječ o upotpunosti funkcionalnom računalu na kojem možete i puno više od samo igranja igrica. ROG Ally X zadržati će dizajnerske smjernice koje je Asus postavio prvom generacijom ovog uređaja.

ROG Ally X biti će opremljen 7 inčnim zaslonom osjetljivim na dodir FHD rezolucije. Još nije poznato je li riječ o LCD ili OLED zaslonu, ali zato znamo kako će imati 120Hz osvježvanje i 500 nita maksimalno osvjetljenje. S obzirom na opremljenost AMD komponentama imati će i FreeSync podršku.

Što se tiče onoga ispod poklopca tu se nalazi AMD Ryzen Z1 Extreme koji je već bio u Ally konzoli. Riječ je o 4nm procesoru s 8 jezgara i 16 threadova. Grafička kartica zasnovana je na RDNA3 arhitekturi, a u paketu dolazi s 24GB RAM-a koji radi na 7467MHz uz čak 1TB skladišnog prostora. Naravno riječ je o PCIe 4.0 SSD-u ovoga puta M.2 2280 formata.

Najveći napredak je sigurno baterija koja je skočila sa 40Wh na 80Wh. Prema onome što Asus oglašava to bi trebao omogućiti 3 sata tvrdokornog gaming iskustva. Senzor za otiska prsta za povećanu sigurnost te USB 4 i Thunderbolt 4 za što brži prijenos podataka.

Prema trenutnim informacijama cijena uređaja bi trebala biti oko 1150$ iako se ranije spominjala cijena od 800$. Naravno službenu potvrdu o MPC ćemo dobiti tijekom Asusovog eventa. Asus ROG Ally X trebala bi biti dostupna na policama trgovina sredinom lipnja.

POVEZANO

The Pirates of the Caribbean dolaze u Fortnite
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D