back to top

Remedy otkrio nove detalje vezane za spin-off Controla

OBJAVLJENO

Programer Remedy Entertainment podijelio je nove detalje o svom nadolazećem Control spin-offu. Naslov pod kodnim imenom Condor, bit će live service co-op igra. Iako nam je podatak o live service igri bila poznata od prije, sada smo dobili još jednu potvrdu od strane Remedyja. Također, developeri su podijelili neke detalje o razvoju i otkrili su kako igra nažalost neće biti besplatna.

Control su izvorno izdali Remedy Entertainment i 505 Games još 2019. godine. Igra je smještena u isti svemir kao i Alan Wake, a Control je bio brzo zavoljen od strane igrača i kritičara. Control je bio jedinstven naslov i imao je vrlo zanimljivu priču. Trenutno se ne priča o nastavku Controla, ali nadolazeći Codename Condor trebao bi istražiti više tema i lokacija iz istog svemira. Prema financijskom izvješću, Codename Condor ima budžet od oko 27 milijuna dolara. Igru će pokretati Remedyev interni engine, Northlight. Isti je korišten i za Alan Wake 2. Codename Condor je trenutno u pretprodukciji i bit će objavljen za PC, PlayStation 5 i Xbox Series konzole. Igra neće biti besplatna, ali iz Remedyja su potvrdili kako će naslov imati nižu početnu cijenu od prosječne AAA igre. Codename Condor će tvrtki donijeti više prihoda kroz ažuriranja, proširenja i potencijalnim mikrotransakcijama.

Igrače nije oduševila činjenica kako će se igra plaćati, te da su developeri najavili potencijalni dolazak mikrotransakcija. S druge strane, Codename Condor će biti dio istog svemira kao Control i Alan Wake 2. Upravo taj podatak bi mogao privući velik broj igrača. Remedy tvrdi kako će se radnja Condora dogoditi nakon događaja Controla. Priča će igrače ubaciti u “Oldest House”, mjesto gdje su aktivne nadnaravne sile.

Remedy Entertainment ima velike planove za zajednički svemir ovih igara. Control i Alan Wake bi trebali dobivati češće nastavke u budućnosti. No, prije započinjanja tih planova, Alan Wake 2 treba tek dobiti dva DLC-a koji će biti objavljeni negdje tijekom 2024. godine. Riječ je o “Night Springs” i “The Lake House” DLC-u.

POVEZANO

EA Sports FC 25 dobio svoj prvi trailer!

EA Sports FC 25 dobio svoj prvi trailer!

Nicklas Bendtner otvara svoju investicijsku tvrtku za esport
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.