back to top

TopSpin 2K25 RECENZIJA

OBJAVLJENO

Nakon 13 godina, dobili smo novi naslov iz TopSpin franšize – TopSpin 2K25. 2K se kroz 2000-e natjecao sa Seginim Virtua Tennis, no onda su 2011. godine napravili pauzu. Više od desetljeća kasnije, TopSpin je spreman za povratak na teren, a mi smo ga isprobali i jako smo zadovoljni.

TOPSPIN 2K25 JE NA TERENU SAVRŠEN

Dok igrate TopSpin 2K25, igra je savršena. 2K je pomno implementirao i rekreirao ovaj brzi sport, a zabava je i dalje prisutna. Mislim da bi ova rekreacija mogla oduševiti entuzijastične igrače isto kao i amatere, a čak i ako niste preveliki ljubitelj ovog sporta, TopSpin 2K25 je jako zabavan naslov. Ako ste onaj tip igrača koji jednostavno ne voli sportske igre, TopSpin 2K25 bi svakako trebali probati. TopSpin 2K25 ne može se uspoređivati s najvećim sportskim igrama kao što je EA Sports FC 24 i 2K-ovu NBA 2K franšizu, no riječ je o dosljednom naslovu koji pruža ugodno iskustvo igraču. Temelji koje ova igra ima su savršeni i upravo zbog njih možemo prijeći preko stvari kao što su slab izbor modova.

TopSpin 2K25
Tehix

TopSpin 2K25 je jako intenzivna igra, baš kao i tenis kao sport. Intenzitet mečeva zna biti jako velik, a rezultat toga će biti vaši znojni dlanovi nakon dugog nadigravanja s protivnikom. Developeri iz Hangar 13 izradili su TopSpin 2K25 na temelju TopSpin 4, a njihov glavni cilj je bio zadržati osnove serijala. Dugogodišnji obožavatelji će opaziti puno sličnosti, ali ako ste, kao i ja, pridošlica, igra vas jako dobro uči u svom TopSpin Academy sustavu.

TIMING METER KAO NAJVEĆI DODATAK TOPSPINA 2K25

S obzirom na to da 2K stoji iza ovog naslova, bilo je za očekivati da ćemo dobiti nekakvu vrstu timing metera. NBA naslovi imaju svoju vrstu i ako ste igrali te igre znate kako funkcionira. TopSpin 2K25 je također dobio svoju vrstu timing metera i upravo je on najveći novi dodatak u ovom serijalu. Timing meter nudi jasnu indikaciju kada točno trebate otpustiti gumb za zamah kako biste udarili lopticu u savršenom trenutku. O vaše timingu ovisi i snaga udarca, a igra će vam dati povratnu informaciju kako bi znali koliko ste dobro zamahnuli. U NBA igrama se brzo naviknete i savršeni izbačaj nije preveliki izazov. No, TopSpin 2K25 je svoj savršeni zamah odlučio napraviti pravim malim izazovom. Naime, čak i nakon nekoliko sati igranja, ne mogu s lakoćom ostvariti savršeni zamah.

TopSpin 2K25
Tehix

MORATE NAUČITI KADA KORISTITE KOJI ZAMAH

Timing meter je jako važan, no ako želite biti vrlo dobar igrač TopSpina 2K25 morate znati procijeniti situaciju. Igra vam nudi čak pet vrsta zamaha ili udaraca kako vam je draže. Na vama je, kao igraču, da procijenite koji od tih udaraca najviše odgovara situaciji u kojoj se nalazite. Upravo vaš odabir je ključan, a igra ne oprašta greške. Imate nekoliko milisekundi za odabira prave vrste udarca i vrlo je lako pogriješiti. Osim prave vrste udarca, vrlo je važno kako ste se pozicionirali na terenu. Svi ovi aspekti spajaju se kako bi stvorili mehanički zanimljive mečeve, a iako se čine dosta jednostavnim, oni igru čine jako zanimljivom i napetom. Kada iz meča izađete kao pobjednik zahvaljujući savršenom postavljanju i lobanju vašeg protivnika je vrlo lijep osjećaj.

TopSpin 2K25
Tehix

NARAVNO DA TOPSPIN 2K25 IMA CAREER MODE!

A što ste mislili da 2K naslov neće imati svoju vrstu karijere? TopSpin 2K25 ima svoj mod karijere koji je nazvan myCAREER. Karijera, kao i većina stvari u ovoj igri, funkcionira poprilično jednostavno. Prvo morate stvoriti svog igrača s pomoću vrlo opsežnih opcija za prilagodbu istog. Nakon toga započinjete vaš put u postajanju najveće teniske zvijezde na svijetu. Naravno, počinjete u niskom rangu tenisa i rangirani ste kao 80. Na vama je da kroz dobre mečeve i pobjede napredujete ka samom vrhu. Veliki plus kod myCAREER je što napredovanje može biti korisno. Početna razina vašeg igrača je jako niska da je samo udaranje loptice unutar linija vrlo izazovno. No, što više igrate, više ćete napredovati. Drugim riječima, igra vas tjera da igrate. Ono na što vas moram upozoriti je da ako želite sudjelovati na velikim turnirima poput Wimbledona ili US Opena, morate se pripremiti na puno igranja ili možete smanjiti težini na “Very Easy”.

TopSpin 2K25
Tehix

Osim karijere, svakog mjeseca u igri možete sudjelovati u posebnom treningu, događaju ili turniru. Završetak svakog od navedenih događaja donosi vam XP za podizanje razine vaših atributa i VC koji je virtualna igrina valuta. VC koristite za zapošljavanje trenera koji povećavaju statistike i kupnju licencirane opreme.

NEKOLIKO JE ONLINE MODOVA…

Ako repetitivni način igranja nije za vas, TopSpin 2K25 nudi nekoliko online modova. U njima se možete suočiti s igračima iz raznih dijelova svijeta, a skoro svaki meč će vam biti dinamičan i napet. Online Exhibition je mod koji igraču nudi ležernije igranje. Kroz ovaj mod sudjelujete u prijateljskim mečevima bez ranga. S druge strane, World Tour je mod koji omogućuje da prijavite svog stvorenog igrača na poprilično teške online turnire. TopSpin 2K25 stvarno obavlja izvrstan posao kada vas spaja s igračima iste ili slične razine, tako da ne morate brinuti da će se netko iživljavati na vama ako ste tek počeli igrati. Pomalo je bizarna činjenica da ne možete igrati TopSpin 2K25 protiv vaših prijatelja. Ne možete organizirati ni poseban turnir samo za vaše prijatelje.

TopSpin 2K25
Tehix

AH TE MIKROTRANSAKCIJE…

Sportske igre su postale sinonim za mikrotransakcije, a TopSpin 2K25 sigurno nije naslov koji bi mogao stati na kraj tom trendu. Igra nudi niz kozmetičkih artikala koji se mogu kupiti uz season pass. Čak i oni igrači koji su se isprsili za ovaj naslov i kupili Grand Slam izdanje igre nemaju pristup svemu što nudi TopSpin 2K25. No, s druge strane treba odati priznanje Hanger 13 jer postoji jako puno toga za otključavanje koje ne zahtijeva dodano trošenje vašeg novca. Ako želite biti šmekeri na terenu s markiranim artiklima, onda ćete morati trošiti vaš novac!

TopSpin 2K25
Tehix

ZA KRAJ…

TopSpin 2K25 je pravi način za nastaviti ovu franšizu. Riječ je o naslovu koji zadržava korijene ovog serijala, a istovremeno ispunjava očekivanja modernih igrača. Pravi sjaj igre možete uočiti na terenu, igra nudi brzu, izazovnu i ozbiljnu simulaciju tenisa. Naravno, cjelokupni proizvod je daleko od savršenog, ponajviše zbog preopterećenosti mikrotransakcijama i nedostatku modova. Međutim, ako želite igrati tenis bez plaćanja članarine u vašem lokalnom teniskom klubu, onda je TopSpin 2K25 prava stvar za vas.

POVEZANO

GTA VI igramo na jesen 2025. službeno je potvrdio Rockstar1
U novoj velikoj promociji Epic Games poklanja Dragon Age Inquisition
spot_img
TopSpin 2K25 Tehix
PC, PS5, PS4, XBOX S X, XBOX S S, Xbox One
TopSpin 2K25
DATUM IZLASKA:
23.04.2024.
IZDAVAČ
DEVELOPER
7

OPIS RECENZIJE

TopSpin 2K25 je pravi način za nastaviti ovu franšizu. Riječ je o naslovu koji zadržava korijene ovog serijala, a istovremeno ispunjava očekivanja modernih igrača. Naravno, cjelokupni proizvod je daleko od savršenog, ponajviše zbog preopterećenosti mikrotransakcijama i nedostatku modova.
ALPHA GOLD
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.