The Crew Motorfest RECENZIJA

Poboljšana vožnja i još ljepša grafika

OBJAVLJENO

The Crew Motorfest je novi Ubisoftov pokušaj kojim su se htjeli približiti svom glavnom konkurentu Forzi Horizon. Obije igre imaju dosta elemenata arkadnog utrkivanja, te se time smatraju malo zanimljivijima od striktnih i ozbiljnih simulacija. Motorfest smo igrali na PlayStation 5 konzoli, a ovim se putem zahvaljujemo developeri igre što su nam uručili primjerak igre za recenziju.

ZA POČETAK NAJVEĆA IZNENAĐENJA U IGRI

The Crew Motorfest je grafički prekrasna igra. Sam prikaz Havaja i otoka O’ahua na kojem se nalazimo i utrkujemo je vjerodostojan i divan. Nekoliko puta za vrijeme recenziranja sam jednostavno odlutao i samo se vozio po otoku. Boje, sjene, odsjaj, kiša, developeri su se pobrinuli da sve to izgleda vrlo, vrlo dobro. Havajski otok sa svojom vulkanskom planinom, pješčanim plažama i džunglama je pun pogodak za lokaciju ove igre.

Ako uz te lokacije dodate dinamično vrijeme i ciklus promjene iz dana u noć, dobivate prekrasnu igru kao The Crew Motorfest. Sjetit ćemo se kako su prethodnici Motorfesta forsirali veličinu mape, no Motorfest je dokaz da duplo manja mapa može biti puno ljepša. Druga stvar, pored grafike, koja nas je oduševila je zvuk u igri. Možda ste već i vidjeli da su društvene mreže pune isječaka iz igre gdje se uspoređuje zvuk istog automobila s Forzom.

Mnogi su se složili kako je zvuk jedan od elemenata koji je The Crew napravio bolje nego Forza. Zvuk je nekih automobila može biti preagresivan, a to jednostavno car community voli. Igra vas tjera da ju igrate sa slušalicama kako bi mogli uživati u zvuku vašeg omiljenog automobila.

The Crew Motorfest RECENZIJA TEHIX

VOŽNJA, LETENJE I PLOVIDBA

The Crew Motorfest je ostao vjeran svojoj izmjeni između automobila, aviona i brodova. Igrači su podijeljeni, neki to obožavaju, drugi će koristiti avione i brodove samo kada to bude nužno. Smatram da je to sasvim uredu, no idemo malo analizirati vožnju te tri kategorije prijevoznih sredstava. Naravno najviše sam okusio vožnju u Motorfestu i mogu vam reći da nije od početka lagana. Igra u nekim trenutcima može biti jako teška, no ta težina traje sve dok se ne naviknete na takav stil vožnje.

The Crew Motorfest nije simulacija, i to igra daje doznanja. Ako uzmete Lamborghini Huracan Performante moći ćete ulaziti u zavoje bez usporavanja ili kočenja. Ako se kroz iste zavoje budete vozili s Fordom Mustangom Bossom 429 izvrtjet ćete se kao ludi. Za kraj ako uzmete bilo kojeg Japanca kojeg ste modificirali, ponašat će se kao svaki drugi modificirani Japanac. Pouka ove kratke priče je da se svaki automobil ponaša onako kako bi se trebao ponašati unatoč činjenici da igrate arkadu.

Nemojte očekivati da ćete ući u igru i biti najbolji vozač na otoku. Trebat će vam vremena da naučite kako je ručna tu samo za hitne slučajeve i da je nitro najbolji za održavanje momentuma. Avion i brod koristite kada se želite opustiti i uživati u ljepotama igre. Dok su motocikle uništili. Jednostavno i dalje ne dostaje ona fizika koja čini vožnju motocikala zanimljivom. U The Crew Motorfestu nemate kaskaderski potencijal za vožnju motora tako da vam savjetujem vožnju na četiri kotača ako želite najbolje doživljaj igre. Treba napomenuti kako je upravljanje automobilima daleko najbolje upravu u Motorfestu, dakle developeri su bili svjesni svojih propusta u prethodnim naslovima.

The Crew Motorfest RECENZIJA

PLAYLIST U ULOZI PRIČE THE CREW MOTORFESTA

Iako je riječ o zanimljivom načinu igranja, smatram kako vas Playlist previše ograđuje od vožnje onih automobila koje vi želite. Svaki ima svoju temu, od Američkih muscle automobila, do Japanske kulture, pa sve to rally iskustva. Kada ste odabrali Playlist koji vam se najviše dojmio, sudjelovat ćete u šest ili devet glavnih događaja. Svaki od njih zahtjeva posebno vozilo koje iznajmljujete. Tu dolazimo do problema ove igre.

Naime, možda je to samo do mene pa mi je jako dugo trebalo da shvatim da svaki događaj možete odvoziti sa svojim autom. Auto koji ste iznajmili samo vas treba uživjeti u “priču” igre, a kasnije na isti događaj možete doći s formulom ako to želite. No, da nastavimo, dakle sudjelujete u šest ili devet događaja ovisno o Playlist. Nakon završetka iste dobivate neki od automobila koje ste koristili, te vam se otključava još niz novih izazova koje morate napraviti s određenim vozilima. Imate stvarno mnoštvo Playlista koje možete zaigrati, a tu je i narator koji vas upoznaje s temom vaše Playliste.

The Crew Motorfest RECENZIJA

GRAND RACE I DEMOLITION ROYALE

Grand Race i Demolition Royale su dva PvP online moda u kojima se natječete protiv drugih stvarnih igrača. Grand Race je doslovno velika utrka. Naime čak 28 vozača vozi nasumično generiranu utrku koja koristi mehanizam promjene automobila. Taj se mehanizam može usporediti sa štafetom, gdje nakon određenom broja prijeđenih kilometara dobivate novi automobil s kojim nastavljate utrku.

S druge strane imamo Demolition Royale kojeg se najjednostavnije može opisati kao Battle Royale s autima. Igrač koji je posljednji ostao smatra se pobjednikom. Naravno ovdje nema pucanja, šuljanja ni građenja, ali vjerujte mi zabave ima. Ako ste mislili kako u Motofestu ne možete napraviti vaš Crew, zeznuli ste se. Za sve koji ne znaju, Crew je ekipa od četiri osobe s kojima možete odrađivati glavno napredovanje u igri.

CARA

Iako ima pomalo smiješno ime, Cara je vaš AI asistent koja je jako naporna. Njena svrha je da nikada ne budete izgubljeni na otoku. Naime, budete li samo nekoliko sekundi stajali u mjestu Cara će vam označiti obližnju utrku ili bilo kakav drugi izazov. Osim navigacije, Cara bi vam trebala praviti društvo dok vozite svojom konstantnom pričom. U velikoj većini slučajeva Cara vam samo smeta. Na društvenim mrežama je vidljiva mržnja prema Cari, a na YouTubeu je gašenje Care bio jedan od prvih tutorijala vezanih uz The Crew Motorfest.

The Crew Motorfest RECENZIJA

KOLIČINA VOZILA

S obzirom na preko 600 raznih vozila koje možete pronaći u The Crew Motorfestu mislim da zabave neće nedostajati. No, ne znam vidim li Motorfest kao igru koju bi mogao igrati svaki dan. Vjerujem kako će se brojka od preko 600 vozila s vremenom samo povećavati dodavanjem novih. Samim time možemo očekivati nove Playliste unutar igre.

The Crew Motorfest RECENZIJA

UBISOFT JE POGODIO S OVIM NASLOVOM?

Ubisoft je Motorfest dodijelio svom razvojnom timu Ivory Tower i to je vjerojatno najbolji potez koji su mogli napraviti. Transformacija koju je Ivory Tower donio The Crew serijalu je jako dobra. S obzirom na to da je ovaj razvojni studio od početka s ovim serijalom, nekako je bilo ispravno ostaviti ih na ovom projektu. Sada se The Crew može mjeriti sa svojim popularnim dugogodišnjim rivalima. Naravno igra ima svoje probleme, no oni jednostavno nisu toliko veliki da bi me spriječili u preporučivanju ove igre. Izgled igre, otoka i vozila je pun pogodak, te smatram kako The Crew Motorfest morate zaigrati.

POVEZANO

Helldivers 2 Tehix

Helldivers 2 uskoro dobiva veliki update

spot_img
Steam Tehix
PC, PS5, PS4, XBOX S X, XBOX S S, Xbox One
The Crew Motorfest
DATUM IZLASKA:
14.09.2023.
IZDAVAČ
DEVELOPER
8

OPIS RECENZIJE

The Crew Motorfest je novi Ubisoftov pokušaj kojim su se htjeli približiti svom glavnom konkurentu Forzi Horizon. Obje igre imaju dosta elemenata arkadnog utrkivanja, te se time smatraju malo zanimljivijima od striktnih i ozbiljnih simulacija. Zbog ovog naslova, ovaj serijal je postao konkurent Forzi Horizon. The Crew Motorfest je grafički prekrasna igra. Sam prikaz Havaja i otoka O'ahua na kojem se nalazimo i utrkujemo je vjerodostojan i divan.
 ALPHA DIAMOND
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.