back to top

Protagonist igre Assassin’s Creed Red je samuraj afričkih korijena

OBJAVLJENO

Protagonist igre Assassin’s Creed Red je samuraj afričkih korijena, barem tako kaže insajder. Ubisoft je Codename Red predstavio na svom Ubisoft Forwardu 2022. Zanimljivo je kako na ovogodišnjem Ubisoft Forwardu nismo dobili nikakve informacije o Codename Redu, no siguran sam kako programeri vrijedno rade na ovom projektu. Igra će biti smještena u feudalni Japan i navadno će biti posljednji RPG unos u dugogodišnju franšizu, no to već i ptice na grani znaju.

Kasnije, odnosno prije nekoliko mjeseci, insajder je otkrio da će Codename Red imati dva protagonista: samuraja i shinobija. Tada smo pretpostavljali da će samuraj biti žena, dok će shinobi biti muškarac. Isti insajder se sada ispravio na Twitteru, ipak će samuraj biti muški, a žena će biti shinobi. Dodao je kako će muški samuraj biti afrički izbjeglica. Ova nova, sitna informacija, postala je jako popularna tema za raspravu na Redditu.

Protagonist igre Assassin's Creed Red je samuraj afričkih korijena TEHIX
Yasuke – Afrički samuraj

Mnogi su odmah počeli nagađati kako je riječ o Yasukeu, afričkom samuraju. Ako bi to bilo točno, prvi bi put u Assassin’s Creed igri imali protagonista koji je stvarna osoba. Za Yasukea se vjeruje kako je rođen u Mozambiku, služio je kao pratilac i nosilac oružja japanskom Oda Nobunagiju.

Ono što potencijalno može potvrditi sve ove teorije fanova na Redditu je činjenica da je Codename Red smješten u isto razdoblje. Čak i ako ne budemo igrali kao Yasuke, skoro pa je stopostotno sigurno da je protagonist inspiriran njime.

POVEZANO

EA Sports FC 25 dobio svoj prvi trailer!

EA Sports FC 25 dobio svoj prvi trailer!

Nicklas Bendtner otvara svoju investicijsku tvrtku za esport
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.