back to top

Pogledajte Konami Easter Egg pronađen u Starfieldu!

OBJAVLJENO

Bethesda ima tradiciju uključivanja hrpetine Easter Eggova u svojim igrama, Starfield je jedna od njih, a jedan igrač je pronašao novu skrivenu poruku. Riječ je o referenci na Konami, a to ju čini poprilično unikatnom. Programeri u Bethesda Game Studios su uključili puno referenci, što većih, što manjih, kako bi svoje igrače podsjetili da se Starfield odvija u budućnosti. Ova referenca je ipak malo posebnija.

Konami Code je kreiran od strane Kazushisa Hashimota i to je cheat code koja se pojavljuje u Konami igrama od 1986. godine. Prvi puta je bila korištena u Graduis za NES da igraču omogući sve nadogradnje koje njegov svemirski brod može imati. Izvorni kod je glasio: gore-gore-dolje-lijevo-desno-lijevo-desno-B-A-Start. Iako su tijekom godina napravljene neke nove varijacije koda, kao što je dodavanje Select ili duplo ponavljanje B-A kombinacije, gore je navedena originalna šifra.

Pretpostavljam kako svi znate da Starfield nije Konamijeva igra, ali je jedan igrač pronašao stol s porukom koja sadrži Hashimotov kod. Doduše, kod u Starfieldu sadrži jednu dodatnu strelicu prema dolje, a marker na stolu skriva mjesto gdje se vjerojatno nalazi lijeva strelica. Sve druge strjelice su nacrtane po originalnom kodu.

POVEZANO

GTA VI igramo na jesen 2025. službeno je potvrdio Rockstar1
U novoj velikoj promociji Epic Games poklanja Dragon Age Inquisition
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.