back to top

PGL najavio čak 11 turnira u CS2 za 2025. i 2026. godinu

OBJAVLJENO

Rumunjska esport organizacija koja ja je vrlo čest organizator Major natjecanja u posljednje vrijeme jedva je dočekala promjenu pravila vezano za esport segment Counter Strike 2. S time u vezi nakon završetka prvog CS2 majora najavili su čak 11 turnira.

Novi sustav biti će u primjeni od prvog dana 2025. godine i on zabranjuje bilo kakvo partnerstvo između timova i organizatora što znači da će svaki tim morati zaslužiti svoje mjesto na natjecanjima. To znači da će dosadašnji format gdje između Majora imamo samo ESL Pro League i BLAST Premier otići u povijest, a dobiti ćemo puno već broj manjih natjecanja.

PGL je već objavio svoj raspored TIER 1 natjecanja za 2025. i 2026. godinu. Raspored je poprilično sličan. Natjecanja će se provoditi kroz proljeće i jesen dok će ljetni period i onaj blagdanski period oko božića ostati prazan.

PGL najavio čak 11 turnira u CS2 za 2025. i 2026. godinu

PGL tvrdi kako novi format kojeg je Valve donio doprinosi razvoju čitave scene jer se pruža prilika manjim organizacijama i igračima da se pokažu publici. Neće više biti monopola te će i drugi organizatori također dobiti priliku da budu dio Tier 1 kompetitivne scene što do sada nije bilo moguće. PGL se pohvalio i svojim brojkama jer su upravo turniri pod njihovom organizacijom po gledanosti najuspješniji u povijesti Counter Strikea.

POVEZANO

Assassin's Creed Mirage Tehix
Take-Two Interactive Tehix
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D