Ovo je novi Xiaomi 13 Ultra

OBJAVLJENO:

Kao što smo i najavili u našem prošlotjednom izadnju Tehix Geeka Xiaomi je u utorak predstavio svoj flagship model. Xiaomi 13 Ultra po svemu bi trebo biti glavni konkurent S23 Ultra modelu iz Samsunga, ali i nadolazećem Huawei P60 Pro modelu.

Xiaomi 13 Ultra donosi revolucija kada su u pitanju kamere na smartphoenima, ali o tome kasnije. Krećemo s dizajnom koji je apsolutno predivan. Zaista daje osjećaj moćnog i premium uređaja. U prvom planu svakako je veliki otok s kamerama, a svemu tome doprinosi kožna zadnja strana.

S prednje strane uređaja nalazi se 6.7″ LTPO AMOLED zaslon s QHD+ rezolucijom i osježavanjem zaslona od 120Hz. Zaslon je zakrivljen te ima osvjetljenje do 2600 niti što je trenutni rekord na tržištu.

Na otoku za kamere naleze 4 senzora. Glavna kamera ima Sony IMX989 senzor veličine 1″ te varijabilni otvor blende. Otvor blende moć će se mijenjati u dva stupnja F/1.9 ili F/4.0. Tu je naravno podrška za snimanje do 8K vida. Preostala tri senzora su Sony IMX858 s također 50MP, ali svaki s drugačijom lećom. Ultra-širokokutna, portretna 3.2x leća i telefoto leća 5x optičkim zoomom. U sredini kruga jasno je naznaćeno kako je važnu ulogu u razvoju kamera imala Leica.

Za Xiaomi 13 Ultra biti će dostupan i grip za fotografiranje te će mobitel izgledati kao pravi mali fotoaparat. Grip nudi fizičku tipku okidača, kontrola zuma i objketiv od 67mm.

Svime ovime upravlja Snapdragon 8 Gen2+ uz do 16GB radne memorije i do čak 1TB skladišnog prostora. Snagu crpe iz 5000mAh baterije koja podržava brzo punjenje do 90W što bateriju puni do 100% za svega 35 minuta. Bežično punjenje je “sporih” 50W. Napomenut ćemo samo kako konkurencija 50W i dalje nema ni putem kabela.

Cijena uređaja u Kini će biti 795 eura za osnovni 12/256GB model dok će najsnažniji 16GB/1TB biti nešto ispod 1000 eura. U prodaju na teritoriju kine dolazi 21.4.

Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D

POVEZANO

spot_img