back to top

Ovo je novi Xiaomi 13 Ultra

OBJAVLJENO

Kao što smo i najavili u našem prošlotjednom izadnju Tehix Geeka Xiaomi je u utorak predstavio svoj flagship model. Xiaomi 13 Ultra po svemu bi trebo biti glavni konkurent S23 Ultra modelu iz Samsunga, ali i nadolazećem Huawei P60 Pro modelu.

Xiaomi 13 Ultra donosi revolucija kada su u pitanju kamere na smartphoenima, ali o tome kasnije. Krećemo s dizajnom koji je apsolutno predivan. Zaista daje osjećaj moćnog i premium uređaja. U prvom planu svakako je veliki otok s kamerama, a svemu tome doprinosi kožna zadnja strana.

S prednje strane uređaja nalazi se 6.7″ LTPO AMOLED zaslon s QHD+ rezolucijom i osježavanjem zaslona od 120Hz. Zaslon je zakrivljen te ima osvjetljenje do 2600 niti što je trenutni rekord na tržištu.

Ovo je novi Xiaomi 13 Ultra TEHIX

Na otoku za kamere naleze 4 senzora. Glavna kamera ima Sony IMX989 senzor veličine 1″ te varijabilni otvor blende. Otvor blende moć će se mijenjati u dva stupnja F/1.9 ili F/4.0. Tu je naravno podrška za snimanje do 8K vida. Preostala tri senzora su Sony IMX858 s također 50MP, ali svaki s drugačijom lećom. Ultra-širokokutna, portretna 3.2x leća i telefoto leća 5x optičkim zoomom. U sredini kruga jasno je naznaćeno kako je važnu ulogu u razvoju kamera imala Leica.

Za Xiaomi 13 Ultra biti će dostupan i grip za fotografiranje te će mobitel izgledati kao pravi mali fotoaparat. Grip nudi fizičku tipku okidača, kontrola zuma i objketiv od 67mm.

Ovo je novi Xiaomi 13 Ultra TEHIX

Svime ovime upravlja Snapdragon 8 Gen2+ uz do 16GB radne memorije i do čak 1TB skladišnog prostora. Snagu crpe iz 5000mAh baterije koja podržava brzo punjenje do 90W što bateriju puni do 100% za svega 35 minuta. Bežično punjenje je “sporih” 50W. Napomenut ćemo samo kako konkurencija 50W i dalje nema ni putem kabela.

Cijena uređaja u Kini će biti 795 eura za osnovni 12/256GB model dok će najsnažniji 16GB/1TB biti nešto ispod 1000 eura. U prodaju na teritoriju kine dolazi 21.4.

POVEZANO

The Pirates of the Caribbean dolaze u Fortnite
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D