back to top

Otkrivamo značajke Minecraft 1.21 verzije

OBJAVLJENO

Tijekom jučerašnjeg Minecraft Live eventa prikazane su nove značajke koje donosi verzija 1.21. dio su odigrali i igrači sa svojim glasanjem o kojem smo pisali ranije.

Prikazan je novi block kojeg smo do sada već imali priliku vidjeti, ali isključivo putem modova. Crafter je block kojeg ćemo uz pomoć redstona moći koristiti da automatski pravimo određene recepte. Biti će to sjajno za sve one koji vole automatizirati prozivodnju određenih resursa u igri.

Otkrivamo značajke Minecraft 1.21 verzije TEHIX

Novi mob imena Breezer djeluje iznimno zanimljivo te bi mogao donijeti prijeko potreban izazov igračima. Novi mob najsličiji je Blazeu samo što se Breezer oslanja na vjetrovite napade. Jedan od napada diže u zrak sve igrače/mobove u radijusu i ne radi damage već ih isključivo usporava. Drugi je eksplozivan te je znatno opasniji po igrače. Također uništava blokove, slično kao što to radi Wither samo znatno slabije.

Otkrivamo značajke Minecraft 1.21 verzije TEHIX

Novog moba možete pronaći u novim podzemnim građevinama nazvanim Trail Chambers. Izrađene su od bakra te su proceduralno generirane. U njima će te moći pronaći novu vrstu spawnera. Trial spawner za razliku od onih na koje smo navikli ne stvara mobove stalno već s obzirom na broj igrača u blizini stvara određenu količinu mobova. Tip moba nije određen te vas može zadesiti bilo što. Nakon što igrači ubiju mobove dobiti će nagradu, a to će moći ponoviti tek kada se Trial Spawner ponovno aktivira jer ima određeni cooldown.

Otkrivamo značajke Minecraft 1.21 verzije TEHIX

Datum izlaska nam nije poznat, ali znamo da izlazi sredinom 2024. godine. Prošla dva velika ažuriranja izašla su na isti datum. 7.6. pa tako imamo dobar razlog da se nadamo kako će to biti slučaj i s Minecraft 1.21. verzijom.

POVEZANO

GTA VI igramo na jesen 2025. službeno je potvrdio Rockstar1
U novoj velikoj promociji Epic Games poklanja Dragon Age Inquisition
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D