Only Up bila je uklonjena sa Steama na nekoliko sati

OBJAVLJENO:

Apsolutni hit na Twitchu igra pod nazivom Only Up jučer je bila uklonjena sa Steama na nekoliko sati. U zadnjim je tjednima igra bila među najgledanijim igrama na Twitchu. Only Up je zanimacija mnogih streamera, a i ostalih gamera. Riječ je o platformerskom obliku igre koja dosta podsjeća na Getting Over It. No, zašto je igra bila uklonjena sa Steama na nekoliko sati?

Digitalni crtač pod nadimkom Aboulicious optužio je jučer Only Up za neovlašteno korištenje jednog 3D modela koji je naravno njegova kreacija. Autor modela je dopustio njegovo korištenje, ali samo u nekomercijalne svrhe, kako Only Up košta 10 eura, to jasno krši autorska prava. Ubrzo nakon toga igra je uklonjena sa Steama, odnosno uklonjena iz prodaje. Međutim, Only Up se vratio nakon svega nekoliko sati.

Osim ovog problemčića za Only Up, postoji još cijela kontroverza oko igre i promocije Goblintown NFT-ova. Privuklo je to pažnju mnogima, a ako niste znali prodaja NFT-ova se također kosi s pravilima na Steamu. Iako Only Up možda samo služi za promociju istih, a ne prodaju. Što se u budućnosti dogoditi s Only Up igrom, ne znamo, no bit će ovo zanimljiva priča za ispratiti.

POVEZANO

spot_img