back to top

MrBeast postao prvi Youtube kanal s preko 300 milijuna pretplatnika

OBJAVLJENO

Američki youtuber Jimmy Donaldson poznatiji kao MrBeast postao je prvi Youtuber koji je prešao brojku od čak 300 milijuna pretplatnika.

MrBeast je u svojih nešto više od 800 videa postao mega hit. Dečko iz Sjeverne Karoline proslavio se svojim u velikom slučaju humanitarnim sadržjem gdje je nasumične ljude, kasnije svoju publiku nagrađivao velikim svotama novca. Na njegovom Youtube kanalu možete pronaći i veliki broj izazov gdje preživljava sahranjen živ u lijesu, na pustom otoku ili napuštenom gradu. Video gdje preživljava 7 dana u napuštenom gradu snimljen je u Hrvastskoj točnije u Kuparima. Riječ je o napuštenom ljetovalištu u mjestu s 950 stanovnika koje je nekada bilo odmaralište za časnike tadašnje JNA. Iako je ovaj hotelski kompleks razrušen, nezadovoljava sanitarne standarde, nema Michelinove zvjezdice ipak je zahvaljujući MrBeast jedno od najpopularnijih ljetovališta u Hrvatskoj jer navedeni video pogledalo je preko 193 milijuna ljudi.

Dugi niz godina rekorder po broju pretplanika bio je švedski youtuber Felix Kjellberg poznatiji kao PewDiePie. Njemu i dalje ostaje u čast rekord da je titulu kanal s najviše pretplatnika imao 2063 dana odnosno više od pet i pol godina. U “rat” protiv indijskog T-Seriesa ušao je početkom 2019. godine, a cilje je bio tko će prvi dostići brojku od 100 milijuna pretplanika.

Početkom lipnja MrBeast osvetio je svog prijatelja Felixa prešavši brojku od 266 milijuna pretplatnika čime je postao najpraćeniji Youtube kanal. Jimmy i njegov tim očigledno nisu stali samo na tome već su naporno radili da stignu do magične brojke od 300 milijuna. MrBeast se prisjetio i svojih početaka te kako je prije 11 godina proslavljao 300 pretplatnika snimajući gameplay Call of Dutya.

POVEZANO

Objavljen je prvi trailer za Captain America: Brave New World
Urnebesna indie igra Anger Foot je izašla na PC
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D