back to top

Mouz se prošetao kroz finale i postao novi prvak ESL Pro League

OBJAVLJENO

ESL Pro League u svojoj 19. sezoni u finalu je ugostio ekipe Mouz i Vitality. Finale na Malti donijelo nam je jedno lagano finale gdje je ekipa Vitalitya pokušavala pronaći runde, ali na kraju su uvjerljivo poraženi.

Na prvoj mapi Vitality je pružao otpor te uzeo 9 rundi. Mouz je bio spretnija ekipa i odnio je pobjedu. Nije slutilo na dobro za Vitality jer su izgubili na svom picku. Mirage je bio sljedeći na redu. Mouz je bio opet bolja ekipa. Spinx i ZywOo su održavali Vitality na životu, ali Mouz s 5 runda više uzima pobjedu i osigura si čak 3 match pointa.

Posljednje dvije mape koje smo trebali gledati su bile Overpass i Vertigo, ali Vitality je sve svoje nade izgubio na Nukeu. Apsolutni debakl gdje su uspjeli uzeti samo 5 rundi. Odlični Mouz je tako rezultatom 3-0 osigurao titulu prvaka 19.-te sezone ESL Pro League.

Utješnu nagradu za Vitality je uzeo Zyw0o u vidu pojedinačne MVP nagrade. Iako nije igrao najbolje na tri mape u finalu njegove performanse kroz cijelo trajanje natjecanja bile su na vrlo visokoj razni gdje je na više od 11 mapa imao rating iznad 1.70.

Mouz se prošetao kroz finale i postao novi prvak ESL Pro League TEHIX

POVEZANO

EA Sports FC 24 Tehix
Senua's Saga: Hellblade 2 Tehix
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D