back to top

Microsoft započeo s masovnim otpuštanjem radnika!

Sezona otkaza traje u gaming industriji

OBJAVLJENO

Nakon što smo prije nekoliko dana pisali o Riotovom otpuštanju radnika i fokusiranju samo na naslove koji im donose zaradu, na red je došao i Microsoft. Usprkos obećanjima Microsofta prema zaposlenicima, u 2024. godinu tvrtka kreće s velikim otpuštanjem istih i to većinom onih iz Activision Blizzarda.

Mike Ybarra, šef Blizzarda, je također napustio Microsofte. Ybarra je bio dopredsjednik Xboxa, no posljednjih nekoliko godina je šef Blizzarda. Ironično je što se upravo Ybarra najviše zalagao za spajanje s Microsoftom. Doduše, ovo nije prvi put da je Mike Ybarra napustio Xbox, napravio je on to već 2019. godine, tako da mu je ovo zapravo drugi put da napušta Microsoft. Ono što se još zna o Ybarri je glasina da je zataškavao seksualne i mnoge druge skandale unutar Blizzarda.

Podsjećamo kako je spajanje Microsofta i Activision Blizzarda bilo teško 69 milijardi dolara. Prije nego što je došlo do toga, Microsoft je dao zeleno svijetlo zaposlenicima u osnivanju sindikata. CWA sindikat je najveći američki sindikat u media i tech sektoru, te su i oni komentirali trenutnu situaciju. CWA je kritizirao ovaj potez Microsofta, te je poručio da njegovi članovi u Bethesdi, Ravenu i Blizzard Albany studijima nisu pogođeni, te je za kraj pozvao sve zaposlenike da mu se priključe.

Treba spomenuti i da je Microsoft nedavno prestigao Apple i postao najvrjednija kompanija na svijetu. Nažalost, analitičari su predviđali kako će 2024. godina biti godina otkaza, a kako sada stvari stoje, izgleda da su bili upravu.

POVEZANO

https://tehix.hr/hashtag/marvels-spider-man-2/
Drugi po redu GTA 6 trailer mogli bi dobiti sljedeći tjedan
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.