LOTR: The Rings of Power novi i kanonski likovi objašnjeni

OBJAVLJENO

LOTR: The Rings of Power ima prilično ogromnu glumačku postavu. Postoji više od dvadeset likova koji se uvode samo u prvoj sezoni, neki poznati, mnogi izvorni za seriju. Pa čak i likovi koje biste mogli prepoznati – poput Elronda i Galadriel – smješteni su u izrazito različite kontekste koje smo vidjeli u trilogiji Petera Jacksona. Uostalom, ova je priča smještena stotinama godina prije događaja u Fellowship of the Ring i tijekom razdoblja u kojem je čak i izvorni materijal ponekad krajnje nejasan.

Srećom, kako se datum premijere serije sve više približava, dobili smo više prilika da konačno saberemo tko su neki od ovih likova, zahvaljujući bezbrojnim teaserima, najavama i posterima koje je Amazon objavio u promociji projekta.

Naravno, još uvijek postoje neke velike nepoznanice. Tu je tip koji je možda Sauron, a možda i nije; nekolicina novih likova koji ostaju krajnje tajanstveni; pa čak i tip koji se doslovno zove The Stranger. Stoga, ne očekujte da imamo sve odgovore. Za to ćete morati pričekati premijeru serije 2. rujna.

Galadriel

LOTR The Rings of Power Galadriel Tehix 1
IZVOR: Prime Video

Morfydd Clark glumi Galadriel u njezinim mladim godinama. Clark je objasnila ovu verziju lika kao borca poput Amazonki. Još uvijek je daleko od toga da postane “starija državnica” kakvu vidimo u Fellowshipu. U najavama Galadriel je odjevena u oklop i ide na razne avanture. Ona i Elrond su prijatelji, ili barem prijateljski nastrojeni.

Isildur

LOTR The Rings of Power Isildur Tehix 11
IZVOR: Prime Video

Uz Galadriel i Elronda, Isildurovo ime ima najviše šanse da ga prepoznaju gotovo svi. Glumi ga Maxim Baldry. Isildur je ozloglašen kao tip koji je mogao uništiti jedan prsten, ali nije. Baldry ga je ovako objasnio: “To je tragičan kraj za ovog tipa. Počinjemo malo prije toga, počinjemo s njim kod kuće, s njegovim prijateljima i obitelji, a on je na raskrižju. Pokušava shvatiti svijet. S jedne strane, želi ispuniti ostavštinu svog oca, postati pomorski kapetan poput njega, a s druge strane želi nešto drugo, želi putovati, želi istraživati. Osjećam da će gledatelji vidjeti sebe u njemu.”

Elrond

LOTR The Rings of Power Elrond Tehix 2
IZVOR: Prime Video

Robert Aramayo igra ovu verziju lika. Tijekom SDCC-a Aramayo je rekao: “On je mlad za vilenjaka, star je tisuću godina, ali mlad je za vilenjaka u smislu onoga što je doživio. Ima mnogo znatiželje, vrlo je uzbuđen što će učiti o različitim kulturama u svijetu. On je sluga kralja, vrlo lojalan odani sluga. Probija se, ali još nije gospodar ničega.”

The Stranger

LOTR The Rings of Power The Stranger Tehix 7
IZVOR: Prime Video

Najtajanstveniji od svega je lik koji je poznat samo kao Stranac. Glumi ga Daniel Wayman, koji je zadirkivao dio misterija. “Mislim da ga vodi izvor svrhe duboko, duboko u njemu. Ne znamo koje će mu biti namjere i ne znamo kako će to utjecati na svijet oko njega.”

Celebrimbor

LOTR The Rings of Power Celebrimbor Tehix 3
IZVOR: Prime Video

Zloglasni kovač prstenova moći je vilenjak po imenu Celebrimbor, koji iskreno nije imao toliko napisano o njemu u Tokienovom kanonu. U seriji ga glumi Charles Edwards, koji ga je opisao ovako: “Kao što ćemo vidjeti, on ide putem kojim ne bi trebao ići. Ali kako ga sada vidimo – a Tolkien kaže ovo – Vilenjaci nisu bili mirni u svojim srcima, što sugerira nemir, uznemirenost, što mi se jako svidjelo i pokupio sam to jer se o Celebrimboru ne piše previše. Ali volio sam pokupiti ove male komadiće korisnih stvari za karakter lika. Dakle, da, malo je izgubljen kad ga otkrijemo.” […] “Imati samo nekoliko sitnica od samog Tolkiena, koje proturječe jedna drugoj, to je još uzbudljivije jer možete reći ‘oh, on se zapravo nikad nije odlučio’, pa kažete ‘u redu, možemo radimo na ovome zajedno.'”

Bronwyn

LOTR The Rings of Power Bronwyn Tehix 4
IZVOR: Prime Video

Novostvoreni lik za seriju, Bronwyn je ljudski lik kojeg glumi Nazanin Boniadi. Na SDCC-u ju je opisala kao “[…] iz Južnih zemalja. Ona je iscjeliteljica, majka je buntovnog sina tinejdžera Thea i u zabranjenoj je romansi s prekrasnim vilenjakom, Arondirom. Također pokušava otkupiti sebe, svoj narod, svoje pretke koji su izabrali zlo umjesto dobra i bili protjerani u neplodnu zemlju gdje su se morali ponovno izgraditi i dokazati da im se može vjerovati. Dakle, ona je u procesu pomaganja svome narodu pronaći tu slobodu, autonomiju, i poštovanje koje su izgubili tijekom godina.”

Theo

LOTR The Rings of Power Theo Tehix 10
IZVOR: Prime Video

Tinejdžer Theo je Bronwynin sin. Ne znamo tko je otac – ali prema riječima glumca Tyronea Muhafidina, on je čovjek i nije mu bila potrebna nikakva otmjena šminka. Tako da je malo vjerojatno da je njegov otac Arondir. Vidimo ga nekoliko puta u najavi, jednom s misterioznim mačem magičnog izgleda, ali osim toga, lik je nepoznanica.

Arondir

LOTR The Rings of Power Arondir Tehix 5
IZVOR: Prime Video

Novostvoreni lik vilenjaka je Arondir, kojeg glumi Ismael Cruz Córdova. Još ne znamo puno o njemu, samo da će biti u zabranjenoj romansi s Bornwyn. Vidjeli smo i nekoliko njegovih isječaka u borbi, koji pokazuju njegove vještine borca i strijelca.

Halbrand

LOTR The Rings of Power Halbrand Tehix 6
IZVOR: Prime Video

Još jedan novi lik je ljudski Halbrand, kojeg glumi Charlie Vickers. Vickers je rekao da je “[…] on iz Južnih zemalja. Susrećemo ga usred oceana, zapravo. On zapravo nastavlja dalje od svoje prošlosti, ali u ovom trenutku što se manje govori o njemu, to bolje, mislim . Jer u ovom trenutku, stvari se odvijaju kako serija napreduje.”

Durin IV

LOTR The Rings of Power Durin IV Tehix 8
IZVOR: Prime Video

Owain Arthur glumi princa patuljaka Durina IV, kojeg smo vidjeli kako pronalazi mitril u najavama za seriju – potez koji će se pokazati katastrofalnim za patuljke i njihovo kraljevstvo. Durin je oženjen Disom, prvom ženskom patuljkom koju smo ikada vidjeli. Arthur je objasnio njihov odnos: “Sofia je sila prirode kao i njezin lik, Disa, zapravo. Mnogo je sličnosti s mojim i Sofijinim odnosom i odnosom naših likova. […] Jednostavno smo se složili.”

Disa

LOTR The Rings of Power Disa Tehix 9
IZVOR: Prime Video

Disu glumi Sofia Nomvete koja je izjavila da Disa definitivno ima bradu. “Vjerujte mi, Disa ima bradu i jedva čekam da publika to vidi. Ima nekoliko nevjerojatnih snimaka ove sezone u kojima mislim da će biti kolektivnog odjeka ‘Ah! Evo ga!’ Znate, prvi smo put uspostavljali ženske patuljke pa je bilo mnogo zajedničkih odluka o tome kako će to funkcionirati, ali mislim da će vam se svidjeti verzija koju smo pronašli.” Ona također neće biti jedini ženski patuljak u seriji – samo najistaknutija.

Pharazôn

LOTR The Rings of Power Pharazôn Tehix 12
IZVOR: Prime Video

“Savjetnik” kraljice Numenora, Tar-Miriel, Pharazôna glumi Trystan Gravelle. U Tolkienovom kanonu, Sauron ga iskvari i na kraju je odigrao glavnu ulogu u padu Numenora. Također je prisilio Miriel na brak s njim. Ne znamo hoće li se to ovdje dogoditi ili ne.

Kemen

LOTR The Rings of Power Kemen Tehix 13
IZVOR: Prime Video

Leon Wadham glumi Kemena, Pharazonovoga sina. Wadham opisuje Kemena kao čovjeka koji je “rođen u golemim privilegijama i on se s tim sjajno zabavlja.” Kemen je izvoran lik u seriji, ali poznajući njegova oca, možemo pretpostaviti da je negativac u pitanju.

Miriel

LOTR The Rings of Power Miriel Tehix 14
IZVOR: Prime Video

Glumi ju Cynthia Addai-Robinson, Miriel, ili Tar-Miriel, ljudska je kraljica namjesnica Numenora – prilično nesigurnog mjesta gdje se Sauron šulja i Pharazon potencijalno u savezu s njim. Vidjeli smo Miriel nekoliko puta u najavama, ponekad čak i kako radi s Galadriel, ali inače ne znamo ništa o njezinoj ulozi u seriji.

Gil-galad

LOTR The Rings of Power Gil-galad Tehix 15
IZVOR: Prime Video

Benjamin Walker glumi Gil-galada, visokog kralja vilenjaka i vladara Lindona. Tolkien je zapravo dosta toga napisao o njemu, ali mnogo toga je proza ili poezija napisana unutar LOTR svijeta kao povijest. Sam je čak recitirao pjesmu o kralju.

Gil-galad was an Elven-king.

Of him the harpers sadly sing:

The last whose realm was fair and free

Between the mountains and the sea.

His sword was long, his lance was keen.

His shining helm afar was seen.

The countless stars of heaven’s field

Were mirrored in his silver shield.

But long ago he rode away,

And where he dwelleth none can say.

For into darkness fell his star;

In Mordor, where the shadows are.

Harfooti

LOTR The Rings of Power Hartfoots Tehix 16
IZVOR: Prime Video

Imamo cijeli niz Harfoota koji se pridružuju seriji. Svi su potpuno novi i izvorni u seriji. Međutim, postojanje Harfoota nije izmišljotina serije. Oni su preci Hobita i iz onoga što smo vidjeli u seriji, bit će mnogo sličnosti. Međutim, jedno značajno odstupanje je činjenica da su nomatični i žive u karavanskim kolima s kojima putuju okolo. U seriji imamo Megan Richards kao Poppy Proudfellow, Markella Kavenagh kao Eleanor Brandyfoot, Lenny Henry kao Sadoc Burrows i Dylan Smith kao Largo Brandyfoot.

Earien i Elendil

LOTR The Rings of Power Earien i Elendil Tehix 17
IZVOR: Prime Video

Emma Horvath glumi Earien, Isildurovu sestru koja je izmišljena upravo za seriju. Ne znamo puno o njoj osim ove činjenice. Možemo pretpostaviti da će stvari postati vrlo, vrlo zanimljive za nju s obzirom na Isildurov konačni put i rezultate njegovih postupaka. Lloyd Owen glumi Isildurovog i Earienova oca, Elendila. Tolkien ga opisuje kao biblijsku figuru sličnu Noi. Vladao je kraljevstvom unutar Numenora i na kraju pobjegao kako bi postao prvi kralj Gondora.

POVEZANO

Flintlock: The Siege of Dawn Tehix
Doom Tehix

Doom ćete moći zaigrati na Husqvarni!