back to top

POWERED BY:

Longlegs… film o kojem se premalo priča!

OBJAVLJENO

Sigurno ste čuli za pojam “ledi krv u žilama” i u filmskoj industriji se taj pojam najčešće veže uz horor filmove. Od milja ih zovemo hororcima koji svoje temelje grade na napetosti, atmosferi i naravno kvalitetnim jumpscareovima. Kao veliki ljubitelj ovog žanra, ne mogu vjerovati koliko ovaj film prolazi ispod radara na našem području. Longlegs je nadolazeći horor koji ima vrlo zanimljivu glumačku postavu. Dvije glave uloge su rezervirane za Maiku Monroe i Nicolasa Cagea, koji je ujedno i producent filma. Ako ste ljubitelj filmova, znate koliko Nicolas Cage može biti uživljen u svoje uloge. Svaki put kada zamislim Cagea u ulozi za horor film sjetim se završne scene filma Mandy. Mislim da bi bilo suludo pisati o Cageovoj profesionalnosti, talentu i glumačkoj karijeri, a na kraju to ni nije tema članka. Uz Monroe i Cage, za vrijeme gledanja Longlegsa vidjet ćemo Blaira Underwooda, Michelle Choi-Lee, Dakota Dauleyja, Kiernan Shipaku i mnoge druge.

Longlegs... film o kojem se premalo priča!
Nicolas Cage u ulozi Reda Millera u filmu Mandy

Što je uopće Longlegs?

Longlegs nema neku preveliku filozofiju ili ideju koju do sada nismo vidjeli. To je film u kojem radnja prati agenticu Lee Harker (Maika Monroe) koja pokušava stati na kraj velikom nizu strašnih i brutalnih ubojstava. Zapravo Longlegs ni ne bi trebao biti u horor kategoriji, već je film okarakteriziran kao triler s elementima horora. No, znamo kako žanrovi polako gube svoje čari, jer postoje komedije s elementima horora, tako da ću do kraja članka Longlegs oslovljavati kao horor. Ono što je Longlegs radio jako dobro, je držanje gledatelja u neizvjesnosti. Lik Nicolaesa Cage nismo imali priliku vidjeti do jučer, 10. srpnja, a film izlazi sutra, 12. srpnja. Doduše, njegov lik nismo mogli vidjeti, ali smo ga itekako mogli čuti…

Longlegs će definitivno biti zapamćen po svojoj odličnoj, neobičnoj i jezivoj promociji. Ako koristite TikTok aplikaciju, ne bi se čudio da vam je prije nekoliko tjedana algoritam odlučio izbaciti neki video o ovom filmu. Naime, baš tada, Longlegs je imao jednu od svojih posljednjih marketinških promocija. Marketinški tim koji stoji iza ovog pothvata je odlučio diljem Amerike postaviti jumbo plakate na kojima se nalazio broj – 458 666 4355. Kada su ljudi nazvali ovaj broj, imali su priliku malo popričati s likom Nicolaesa Cagea. Glas je imao istu boju i visinu kao i u jednom od mnogobrojnih trailera u kojem smo čuli isti glas kako pjevuši. U nastavku ću ostaviti jedan video u kojem možete čuti cijeli razgovor.

No, tu nije kraj zanimljivim, odnosno jezivim pričama vezanim uz ovaj film. Već sam napomenuo kako volim filmove, pogotovo ovaj žanr, te smatram kako su posteri za neki film jako važni. Ključno je da oni ne otkrivaju previše, a posteri za Longlegs su stvarno umijeće. Svi su toliko jezivi i ne osjećate se ugodno dok gledate u iste. Dobili smo velik broj postera za ovaj film, pa bi vam preporučio da sami malo istražite sve njih. Ono o čemu sam još htio pričati je trik koji su priredili glavnoj glumici, Maiki Monroe. Naime Maika nije vidjela lik Nicolas Cagea u filmu skoro do samog kraja snimanja. Prije par dana izašao je video u kojem možete vidjeti reakciju glumice na njegov lik, a spojili su ju i na uređaj koji joj je mjerio otkucaje srca u minuti. Nakon njihovog prvog susreta Monroe je imala 170 otkucaja u minuti, a kroz cijeli video možete čuti upravo njene otkucaje srca.

Nisam mislio previše pričati o trailerima, smatram da bi vam uništio doživljaj kada bi počeo detaljno analizirati svaki, tako da sam odlučio par trailera staviti u ovaj članak. Ako ste ljubitelj hororaca, stvarno bi preporučio da pogledate sve trailere, jer garantiram da dugo niste vidjeli ovako nešto. Traileri su isti kao i posteri za ovaj film, ne otkrivaju previše, ali uvjeravam vas da ćete se pošteno naježiti. “Ledi krv u žilama” je pravi i jedini opis koji mogu dati za nadolazeći Longlegs. Sada bi se vratio u siječanj ove godine kada je na Neon YouTube profilu objavljeno 3 videozapisa. Oni bili nazvani: Every year there is another, Remember to say your prayers i We’ve been waiting for her. Osim što su nazivi poprilično jezivi, takvi su u ovi kratki traileri. Ni jedan ne traje duže od 40 sekundi, i već znate što ću reći. Da, savjetujem vas da ih pogledate.

Za kraj sam se htio osvrnuti na kritike vezane za ovaj film. Posljednji poster, koji smo dobili jučer navečer, na sebi ima rečenicu portala Dread Central. Ona glasi ovako: “Impresivno. Moderna adaptacija filma Kada jaganjci utihnu.” Longlegs trenutno na Rotten tomatoes ima 90% što je poprilično dobro za film koji još nije ni izašao. Izgleda kako je redatelj Oz Perkins odradio jako dobar posao s ovim filmom, no treba ga prvo pogledati u kinu pa ćemo mu tada suditi!

POVEZANO

Objavljen je prvi trailer za Captain America: Brave New World
Urnebesna indie igra Anger Foot je izašla na PC
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.