back to top

Legends faza IEM Rio Majora započela jako zanimljivo

OBJAVLJENO

Započela nam je Legends faza IEM Rio Majora u kojem prolazi samo 8 ekipa u Champions fazu. Od nekih se očekivalo više, a neki su iznenadili.

Legends faza funkcionira jednako kao i Challangers, što znači 3 pobjede su prolaz dalje, a 3 poraza ispadanje.

2W-0L

Četiri ekipe ovdje će se boriti već danas za direktan daljni plasman, a te ekipe su: Heroic, BIG, Furia i Cloud9. Sve ove ekipe su odigrale sjajno i zaslužile svoje mjesto ovdje. Međutim najzanimljivije je bilo gledati meč Furie i Cloud9-a koji su napravili sjajne comebacke. Furia je protiv Spirita na Miragu gubila 11-4, a na kraju pobijedili 16-13. Cloud9 je protiv Navi-a gubio 13-7 isto na Miragu, a zatim su pobjedili 16-14. Ekipe ovdje će igrati danas Bo3 mečeve u borbi za prolaz dalje.

1W-1L

Osam ekipa se nalaze ovdje u “zlatnoj sredini”. Tih osam ekipa su: Vitality, Spirit, MOUZ, Navi, Ence, Liquid, Outsiders i Fnatic. Te ekipe će nastaviti s Bo1 mečevima jer se ne nalaze na mjestu za prolaz dalje ili ispadanje.

0W-2L

Ekipe ovdje su već ozbiljno pod pritiskom od ispadanja s ovog Majora. Te ekipe su: Sprout, Bad News Eagles, te na veliko iznenađenje FaZe i NiP. FaZe nije imao sreće s protivnicima koje je dobio te su izgubili u oba meča protiv Vitalitya i Cloud9-a. NiP je svoja dva meča izgubio od Fnatica i Outsidersa.

IEM Rio Major Legends Stage

Napeto će još biti gledati danas Bo3 mečeve u kojima neke ekipe prolaze na Champions fazu, a neki gubitnici ispadaju totalno s Majora. Furia će od svih ekipa imati dodatni boost od svojih domaćih navijača koji od prvog dana Majora su sve glasniji i glasniji i pomažu svojim igračima kad im je najpotrebnije.

Ovo su mečevi runde 3 koji nas danas čekaju:

Legends Stage Matches

POVEZANO

The Rogue Prince of Persia Tehix
Joker: Folie à Deux Tehix

Joker: Folie à Deux dobio svoj prvi trailer

Luka Grgurić
Luka Grgurić
Pišem članke u slobodno vrijeme :D