back to top

League of Legends sezona 2024. donosi velike promjene

OBJAVLJENO

Krajem prošle godine Riot Games je najavio velike promjene koje nas očekuju u novoj sezoni. League of Legends igrači bili su poprilično skeptični, ali čini se da su promjene ovoga puta na bolje.

Najveće promjene dogodile su se u đungli. Promjene se prvenstveno tiću Barona, Heralda i novih Voidgrubsa. Oni su dodani kao treći stanovnik Baron pita. Pojavluju se u 5. minuti meča, a tijekom borbe zajedno s njima stvaraju se Voidmiti.

League of Legends sezona 2024. donosi velike promjene

Ubijanjem Voidgrubova cijelin tim dobija jedan stack Hunger of the Void Buffa koji omogućava igračima da prave true damage građevinama svake 4 sekunde. Voidgrubovi se despawnaju 13:45 minuti meča odnosno 13:55 ukoliko se neko bori s njima, a onda ih zamjenjuje Rift Herald.

Herald je dobio više nego samo fizičke promjene. Sada Heraldom mogu upravljati igrači. Jendom kada ga ubijete ponovno će te ga moći stvoriti kao što se to mogla i do sada. Promjena što se neće samostalno zaljetavati u građevine već će se igrač moći popeti na njegov oklop i tako bolje iskoristiti njegov potencijal. Herald ima 1 charge kada ga se prizove, a veliku štetu radi građevinama, ali i protivničkim championima ukoliko ih zakači.

League of Legends sezona 2024. donosi velike promjene

Gazda Baron pita sada će imati čak 3 varijacije. All-Seeing Baron, Hunting Baron i Territorial Baron. Svaki donosi drugačiji izgled baron pita kao i drugačije napade na igrače.

Pojavljivanjem barona događati će se i još poneke promjene na mapi. Nakon 20 minute kada se ponovno stvore Blue odnosno Red Buffovioni će postati Voidborn Sentinel i Voidborn Brambleback. Oni su znatno jači od svojih normalnih inačica, a razliku i čini što njihovu buffovi neće biti prenosivi ubojstvom protivničkog championa.

Zanimljiva je i njihova Dragonic inačica koja se pojavljuje nakon što je ubijen drugi zmaj. Buffovi ostaju isti te nemoraju se ponovno spawnati da bi dobili Dragonic inačicu. Ona donosi mogućnost da buff podijelite sa svojim timom odnosno 1 buff ide vama, a drugoga mora doći pokupit netko od vaših suigrača.

Promjene u layoutu mape nisu samo oko barona već je promjenjen izgled izlazaka iz đungle na top i bot lane. Bush je pozicioniran sada na sredinu Rivera. Bushevi na midu sada su dublje u riveri što bi moglo otežati gankove ovdje i nešto oduljiti lane fazu meča. Bot je značajno otvoreniji s novim izlaskom iz đungle prema red team toweru.

POVEZANO

https://tehix.hr/hashtag/marvels-spider-man-2/
Drugi po redu GTA 6 trailer mogli bi dobiti sljedeći tjedan
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D