back to top

Čeka nas jako zanimljiva Champions faza na IEM Rio Majoru

OBJAVLJENO

Završila je fenomenalna Legends faza IEM Rio Majora, a sada nam slijedi finalna Champions faza. Neki timovi su iznenađenje, a neki su favoriti i za osvajanje Majora.

Champions faza je jedina faza Majora koja se igra u sistemu bracketa ( Četvrt finale, Polu finale, Grand Finals ). Svaki meč je Bo3 što svaki meč čini zanimljivim.

Zajedno ćemo proći kroz parove i timove ove faze:

MOUZ-Cloud9

Obje ekipe koje su svoj put započele na Challangers fazi. Cloud9 je započeo jako loše te bio na samom rubu ispadanja s 0-2 rezultatom u Challangers fazi. Međutim ruska ekipa je odlučila kako rano ispadanje nije za njih te se vratili i prošli 3-2. U Legends fazi su dominirali te prošli s 3-0. MOUZ je sasvim obrnuto od Cloud9-a tj. u Challangers fazi su dominirali s 3-0 prolazom, a u Legends fazi uz dosta drame s 3-2 rezultatom. Ovdje je malo veći favorit Cloud9, no ovo će svakako biti uzbudljiv meč u kojem bilo tko može uzeti pobjedu.

IEM Rio Major Champions Stage Cloud9

Outsiders-Fnatic

Dosta izjednačen dvoboj u kojem nema sigurnog favorita. Outsiders i fnatic oboje nisu imali nikake probleme na ovom Majoru. Obje ekipe su prošle Legends fazu s 3-1 rezultatom, a Fnatic je u Challangers fazi ipak bio blizu ispadanja, no pobjedom nad 9z su prošli dalje. Treba napomenuti da su ove ekipe već igrale međusobno u Challangers fazi gdje je Outsiders uzeo pobjedu 2-0. Fnatic čak i uz taj poraz idalje ima dobre šanse da se bori s Outsidersima.

IEM Rio Major Champions Stage Fnatic

Spirit-Heroic

Ovdje je zasigurno favorit Heroic i vjerojatno svi na svojim Pick’Emima biraju Heroic ovdje. Heroic je uz samo jedan poraz prošao Legends fazu, dok je Spirit išao na rundu 5 u kojem su sa Majora izbacili Liquid. Heroic se čini dosta jak i neki čak misle da bi mogli dogurati i do samoga finala ako se na putu riješe velike prepreke.

IEM Rio Major Champions Stage Heroic

FURIA-Natus Vincere

Najuzbudljivi meč u ovoj fazi trenutno i ona prepreka koju sam spomenuo za Heroic. Furia je odlična na ovom Majoru te su Challangers fazu prošli s 3-1, a Legends sa sjajnih 3-0. Imaju veliki “vjetar u leđima” u Jeunesse Areni od domaćih navijača. Navi ovaj Major je započeo mogli bismo čak i reći loše i izgledalo je u nekim trenucima loše za njih. Međutim Ukrajinci su se snašli i probudili te prošli Legends fazu s 3-2 rezultatom, a čak i s tim rezultatom idalje se čine kao favorit za osvajanje Majora.

IEM Rio Major Champions Stage Furia

Tko prolazi u polufinale i tko će osvojiti ovaj Major?

POVEZANO

Štrumpfovi Tehix
Cineplexx Tehix
Luka Grgurić
Luka Grgurić
Pišem članke u slobodno vrijeme :D