back to top

iPhone 15 će pokretati velike naslove koje ne bi trebale biti na mobilnim uređajima

OBJAVLJENO

Jučer su predstavljeni novi modeli iPhone telefona za ovu godinu, samo što će ovi modeli moći pokretati naslove poput Resident Evil Village ili Assassins’s Creed Mirage. Da dobro ste pročitali, na novim iPhone 15 ćete moći igrati igre za koje vam je prije trebao PC, PlayStation ili pak Xbox konzola. I ova generacije Appleovih mobitela će imati standardne modele i Pro modele. Ono što vas sve zanima su cijene, koje se za divno čudo neće povećavati u odnosu na prošlogodišnje modele.

Jedna od dugo iščekivanih stvari se konačno promijenila na ovom modelu. Naime, iPhone 15 će imati USB-C utor za punjenje baterije i spajanje s drugim uređajima. Iako Apple nije htio napraviti tu promjenu bili su primorani zbog zakona Europske Unije. Za sve kupce koji će uzeti ovaj mobitel prvenstveno zbog igara i gaminga je USB-C jako dobra stvar zbog više kontrolera koje ćete moći spojiti na iPhone 15.

iPhone 15 će pokretati velike naslove koje ne bi trebale biti na mobilnim uređajima TEHIX

Standardni model će imati dvostruko svjetliji OLED ekran, nešto izdržljiviju bateriju u odnosu na prošlogodišnje modele i A16 Bionic čip. A16 čip se prošle godine nalazio samo u Pro modelima. Dynamic Island funkcija koja se isto prošle godine našla samo na Pro modelu, ove godine će biti dostupna na standardnom modelu iPhone 15. Dok će iPhone 15 Pro imati novi A17 čip koji je rađen u 3 nanometarskom procesu proizvodnje. Pro model će imati brzu tipku na lijevoj strani koju ćete moći konfigurirati za što god želite.

Apple je s ovim modelom obećao kako će moći konkurirati današnjim konzolama za igranje. Iako su ovo obećanje davali već godina, izgleda kako ove godine konačno to obećanje misle i održati. Do kraja ove godine na iPhone 15 bi trebali igrati Resident Evil Village, Resident Evil 4 Remake, dok će iduće godine biti dostupni Assassins’s Creed Mirage i Death Stranding. Sve navedene igre će se izvoditi na samom telefonu, a ne preko streaming servisa. Kako će to izvesti ostaje nam da sačekamo i vidimo. Cijene novih iPhone 15 modela možete pogledati dolje.

  • iPhone 15 128 GB – 949 eura
  • iPhone 15 Plus 128 GB – 1 099 eura
  • iPhone 15 Pro 128 GB – 1 199 eura
  • iPhone 15 Pro Max 256 GB – 1 149 eura

POVEZANO

Objavljen je prvi trailer za Captain America: Brave New World
Urnebesna indie igra Anger Foot je izašla na PC
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.