back to top

IEM Rio Major: Faze ispao s Legends faze, a Furia čini Brazil ponosnim

OBJAVLJENO

Jučer se odigrala runda 3 Legends faze u kojemu smo vidjeli dosta zanimljivih mečeva. Trenutni prvaci se opraštaju od Majora, a Brazilci dominiraju.

I sami već možemo vidjeti kolko je ovaj IEM Rio Major zanimljiv što smo donekle i očekivali da će biti. Međutim nismo se mogli ni nadati ovim rezultatima kao što je prvo G2 i Astralis izbačeni na RMR eventu, zatim dosta dobri rezultati nekih slabijih timova, te sada ispadanje Faze-a i NiP-a.

IEM Rio Major Legends Stage

3W-0L

Čestitke ovim ekipama koje imaju već siguran plasman na Champions fazi, a to su Cloud9 i Furia. Furia je imala dosta dobru Challangers fazu, a takvu formu su nastavili i u Legends fazi gdje su uz pomoć publike došli do 3W-0L. Cloud9 je imao dosta težak put do sada. U Challangers fazi su stajali na 0W-2L te je izgledalo kao da će ispasti s ovog Majora, međutim na kraju su se izvukli i prošli s 3W-2L. Od tog rezultata 0W-2L Cloud9 nije izgubio niti jednu mapu.

2W-1L

Šest ekipa ovdje su još samo taj jedan korak udaljeni od Champions faze. Heroic, MOUZ, Liquid, Outsiders, Fnatic i BIG su ti timovi koji se danas bore za prolaz dalje. Iznenađenja nekog ovdje velikog nema osim Fnatica koji polako pokazuje da su spremni vratiti se na Tier 1 scenu. Ekipe ovdje smiju si priuštiti i poraz, no onda moraju u finalnoj rundi tražiti prolaz dalje, a ekipe koje dolaze nisu slabe.

1W-2L

Na veliko iznenađenje ekipe koje se ovdje na rubu ispadanja nalaze su neki od favorita za osvajanje ili prolaz do finala. Neki od tih favorita su Vitality, Navi, a čak i ENCE se očekivao da će bolje započeti. Uz njih se ovdje još bore i Bad News Eagles, Sprout i Spirit.

0W-3L

Dvije eliminirane ekipe smo već ranije spomenuli, no da ponovimo to su NiP i Faze. Moguće najveće iznenađenje u Esportu u posljednjih nekoliko godina, a ako ne čak i u cijeloj povijesti CS:GO-a. NiP svi znamo da je dosta kvalitetna ekipa i očekivalo se puno od njih, a Faze je branio svoj trofej. Međutim ove ekipe nisu došle spremne za ovaj Major, te uz slomljeno srce moraju krenuti kući.

Ostatak timova sada ima veliki pritisak i kreću mečevi u kojima si poraz ne smiju priuštiti, a za navijače ova dva dana će biti sjajna. Evo i raspored mečeva u četvrtoj rundi:

IEM Rio Major Legends Stage Round 4

Mečevi između MOUZ-Outsiders i NaVi-Bad News Eagles su već počeli u 15:00.

POVEZANO

Black Panther na kojem radi EA će biti open-world
Fallout igre značajno snižene na Steamu, uz jednu besplatnu
Luka Grgurić
Luka Grgurić
Pišem članke u slobodno vrijeme :D