back to top

Idući update za PlayStation 5 donijeti će jako puno novih mogućnosti

OBJAVLJENO

Započelo je testiranje nove verzije firmwarea za PlayStation 5. Imat će podršku za Dolby Atoms i SSD-ove većeg kapaciteta. To će ujedno biti drugo značajnije ažuriranje za PlayStation 5, koje bi svima trebalo biti dostupno nešto kasnije ove godine. Članak će pokriti samo “najvažnija” poboljšanja.

Nakon updatea, igrači će imati mogućnost stišavanja ili potpunog gašenja ikoničnog “beep” zvuka koji čujemo prilikom uključivanja konzole. Konzola će dobiti podrška za M.2 diskove većeg kapaciteta, odnosno od sada će PlayStation 5 moći imati disk od 8 TB. Podsjećamo kako je dosadašnji limit 4 TB.

Idući update za PlayStation 5 donijeti će jako puno novih mogućnosti TEHIX

Gore sam spomenuo podršku za Dolby Atmos uređaje. Prije je ovo bilo ekskluziva samo za Xbox Series konzole, no na kraju će biti dostupno i na PlayStation 5 konzolama. Ako imate uređaj koji podržava Dolby Atmos zvuk, nakon updatea ćete moći u potpunosti iskoristiti 3D zvuk. Pretraga u bazi igara će biti olakšana, igrači će imati mogućnost pretrage igara koje posjedujete po nazivima.

Iduća novost nije neka luda, ali može biti dosta korisna. Naime, doći će mogućnost reagiranja na poruke. Reakcije će naravno biti u obliku emojija. Vibracija u menijima će biti moguća uključivanjem iste opcije, koju možete pronaći u glavnom sučelju konzole. Moći ćete i birati koje igrače želite pozvati u vašu grupu, odnosno moći ćete slati otvorene ili zatvorene pozivnice za grupu unutar grupe. Iz PlayStationa su odlučili olakšati pridruživanje vašim prijateljima. Moći ćete vidjeti kojim se prijateljima ili grupama možete pridružiti, te ćete tako započeti vašu igru zajedno.

Idući update za PlayStation 5 donijeti će jako puno novih mogućnosti TEHIX

Za kraj sam ostavio po meni najzanimljiviju novost, a to je pomoćni kontroler. Od sada će se na razini sustava moći aktivirati drugi kontroler koji se može koristi isključivo za pomoć. Zamislite da igrate neku single-player igru u dvoje, od sada će oba igrača moći sudjelovati svaki na svom kontroleru.

POVEZANO

https://tehix.hr/hashtag/marvels-spider-man-2/
Drugi po redu GTA 6 trailer mogli bi dobiti sljedeći tjedan
Lario Kremer
Lario Kremerhttps://tehix.hr
Glavni urednik portala Tehix. Ljubitelj dobrih priča, misterija i lijepe grafike u igrama, a Assassin's Creed mi teče venama 😆.