back to top

Hrvatska ostala bez sniženja na PlayStation Storeu koja u EU idu do 75%

OBJAVLJENO

Hrvatski PlayStation Store naišao je na broje prepreke i nedostatke ove godine. Sve je započelo s uvođenjem eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Njemački PlayStation Store

PlayStation Store je tako ostao jedina internet trgovina koja nije u prvih 14 dana svoje cijene iz kuna konvertirala u eure vego im je za to trebalo preko 10 mjeseci. Agoniji hrvatskih PlayStation korisnika tu nije kraj, zbog svega toga propustili su odlična Black Friday sniženja koja su svi gameri u svijetu iskoristili kako bi sebe opremili novim igrama uoči blagdana.

playstation tehix

Igrači su nezadovoljni

Da stvar bude još tužnija ili smješnija prosudite sami. Sada je krenula promocija za kraj godine. Sniženja su do 75% na odabrane naslove kojih ima preko 200. (referenca nam je njemački PS Store). Jedina dva PlayStation Storea koja nemaju navedena sniženja su Rusija i Hrvatska. Članovi Facebook grupe “PlayStation 5 (Hrvatska)” danas su bili vrlo dobro raspoloženi za komentiranje rada PlayStationa u Hrvatskoj. Komentari kao što ste mogli i očekivati nisu bajni. Tražili su se odgovori od PlayStation Supporta, no oni nisu bili od pretjerane koristi.

playstation rant tehix

Čak i čelna osoba PlayStationa za našu regiju Jorge Huguet nedavno dao intervju za Jutarnji list. Ondje je rekao “Radimo na tome da postupno pružimo najbolje iskustvo igranja za našu zajednicu u Hrvatskoj“, ali iskreno te rezultate ne vidimo trenutno. Nije bilo priče o aktualnom stanju na Hrvatskom tržištu što je mnogo razljutilo.

Hrvatsko tržište koliko god raslo i dalje ostaje zaboravljeno od strane velikih kompanija. Situacija je takva da biste prije sada uhvatili popust na Microsoft Storeu nego što je to slučaj s PlayStation iako Xbox i Microsoft nisu službeno pristuni na domaćem tržištu.

POVEZANO

https://tehix.hr/hashtag/marvels-spider-man-2/
Drugi po redu GTA 6 trailer mogli bi dobiti sljedeći tjedan
Antonio Grgurić
Antonio Grgurić
Pišem člankove i životne mudrosti na storijima :D